Yener Dönmez

Yener Dönmez

Çocuğu kurtaran MİT

Çocuğu kurtaran MİT

IŞİD’e katılan babası ile beş ay önce Suriye’ye giden sekiz yaşındaki Kosovalı çocuk, MİT’in girişimiyle kurtarılmış. Kosova Başbakanı Haşim Taçi, çocuğun bulunması ve kurtarılmasında yardımda bulunan MİT’e teşekkür etmiş.

Bu tip haberlerin büyütülmesi gerekiyor. Çünkü BM’deki oylama gösterdi ki Türkiye aleyhine uluslararası çapta yürütülen kara propaganda sonuç almış.

Türkiye’nin teröre destek vermesi söz konusu olamaz. MİT’in bu tip illegal yapılanmalara destek verdiğine ilişkin uluslararası medyada oluşturulan haberlere karşı ilk paragraftaki gibi haberler çok önemli.

Türkiye 2015’te bir seçim yaşayacak olması nedeniyle belli konularda hassas olacaktır. PKK’nın yapacağı hamleler de IŞİD üzerinden dışardan yapılacak hamleler de seçimi etkilemeye dönük yönleri itibariyle önemli.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun önünde oldukça yoğun bir iç ve dış gündem var. Ajandadaki gündemlere yeni gündemler ekleneceğinden şüpheniz olmasın. Türkiye’yi kendisiyle ve karşısına çıkan sorunlarla harap bitap düşecek hale sokmaya çalışacaklardır.

Dış politika konusunda birikimli ve tecrübeli bir Başbakanımızın olması hayati önemde. Konuların iç kamuoyuna anlatılması ve açıklanması yönünde Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ın güçlü bir misyonla hareket ettiği görülüyor. Önümüzdeki dönemde bu daha da artacaktır.

İçeride ve dışarıda yaşanacak her şeyin iç kamuoyuna doğru biçimde aktarılması her şeyden önemli. Önce içteki birlik, bütünlük ve vahdet. Bunun için Akdoğan’ın misyonu kadar medyanın üstleneceği misyon da önem arz ediyor.

Dünyayı ve Türkiye’yi birlikte okuyacak bir medya dili ve gücü çok önemli.

Tabi diğer konu ise hukuksal altyapı. Yeni Güvenlik Paketi de bunun emarelerini görüyoruz.Hem Paralel Yapı hem de PKK’ya ilişkin polis ve savcılık makamının elini güçlendirecek bir paket olduğu görülüyor.

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan’ın sorunların hepsiyle mücadele biçiminde önce kalenin içini tahkim etme stratejisi izlediğine şahit olduk. Bundan sonra da yapılacak AK Parti’nin mevcut kadrolarının Erdoğan’ın bugüne kadar uyguladığı stratejiler ışığında ilerlemesi olacaktır.

Zor zamanlar Türkiye’yi bekliyor. Bu zor zamanlar ancak güçlü dostlarla aşılır. Vahdet, birlik, beraberlik ve bütünlük içerisinde bunların da üstesinden geleceğimizden şüphe yok. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Yener Dönmez Arşivi