Fatih Akkaya

Fatih Akkaya

Erbakan’a Vefasızlık

Erbakan’a Vefasızlık

Dün rah­met­li Er­ba­kan Ho­ca­’nın 4. ve­fat yıl­dö­nü­mü idi.

Gö­züm bi­zim ma­hal­le­nin ga­ze­te­le­rin­de Ho­ca­’ya da­ir kü­çü­cük de ol­sa bir “an­ma” ha­be­ri ara­dı ama gö­re­me­dim.

Yur­dun de­ği­şik yer­le­rin­de “an­ma” et­kin­lik­le­ri dü­zen­le­ni­yor­du, ana say­fa­la­rın­da bun­la­ra da­ir bir ha­ber de yok­tu. 

Mil­li Gö­rüş ya­yın or­ga­nı Mil­li Ga­ze­te­’yi say­maz­sak, bir­tek Vah­det unut­ma­mış­tı bü­yük dev­let ve da­va ada­mı Nec­met­tin Er­ba­ka­n’­ı.

Ga­ze­te­miz Vah­det, sür­man­şet­ten ha­yır­la yad et­ti Ho­ca­’yı. 

Bu ha­be­ri bi­le tek ba­şı­na Vah­de­t’­in far­kı­nı or­ta­ya koy­ma­ya yet­ti.

Ha­ber si­te­le­ri için­de de cid­di bir şe­kil­de sa­de­ce www.ha­ber­vak­tim.co­m’­un ve­fa­lı dav­ran­dı­ğı­nı, Er­ba­kan Ho­ca­’yı ve­fat yıl­dö­nü­mün­de öz­lem­le an­dı­ğı­nı gör­düm. 

Med­ya­nın ya­nı sı­ra, si­ya­si­le­ri­miz­den; Cum­hur­baş­ka­nı­mız, Baş­ba­ka­nı­mız, ba­kan­la­rı­mız ve mil­let­ve­kil­le­ri­miz­den an­ma açık­la­ma­la­rı bek­le­dim doğ­ru­su, ama onu da gö­re­me­dim.

Ki­mi ay­dın­lar, dev­let adam­la­rı, sa­nat­çı­lar, spor­cu­lar hat­ta­…

Sol ge­le­nek­ten ge­li­yor­sa, med­ya­mız ve si­ya­si­le­ri­mi­zin çok önem­li bir bö­lü­mü ta­ra­fın­dan her fır­sat­ta ha­tır­la­tı­lıp, anı­lır­ken; 

Mu­ha­fa­za­kar med­ya or­gan­la­rı ile si­ya­si­le­rin Er­ba­kan Ho­ca­’nın ve­fat yıl­dö­nü­mü­ne bu de­re­ce il­gi­siz kal­ma­sı, bü­yük bir ve­fa­sız­lık de­ğil mi?Biz­ler rah­met­li Er­ba­ka­n’­ı ha­yır­la an­ma­ya­ca­ğız da ki­mi ana­ca­ğız?

Ye­ni ne­si­le Er­ba­ka­n’­ın mü­ca­de­le­si­ni; bu yol­da çek­ti­ği ce­fa­yı, öde­di­ği be­del­le­ri an­lat­ma­ya­ca­ğız da, ne­yi an­la­ta­ca­ğız? 

Di­ğer ta­raf­tan, bu­gün ise emi­nim ki hep bir ağız­dan 28 Şu­ba­t’­la il­gi­li ha­ber­ler ya­yın­la­yıp, açık­la­ma­lar ya­pıp, din­dar ke­si­min na­sıl mağ­dur edil­di­ği­ni ak­ta­ra­ca­ğız yi­ne. 

Bu­ra­sı ta­mam ama kim bu din­dar ke­sim?

Bu mağ­dur din­dar ke­si­min li­de­ri kim?  

28 Şu­ba­t’­ın en bü­yük mağ­du­ru kim?

O dö­nem en bü­yük ce­fa­yı çe­ken, be­del­le­rin en bü­yü­ğü­nü öde­yen kim? 

Bu ger­çek ne­den göz­ler­den ka­çı­rı­lı­yor?

Bu­gün mu­ha­fa­za­kar ke­sim uğ­ra­dı­ğı ay­rım­cı­lık, hak­sız­lık ve ya­sak­lar­dan önem­li öl­çü­de kur­tul­muş, mal-mülk ve ma­kam-mev­ki  sa­hi­bi ol­muş­sa, bun­da, bu mü­ca­de­le­nin mi­ma­rı ve li­de­ri rah­met­li Er­ba­kan Ho­ca­’nın hiç mi pa­yı yok? 

O bu yo­lu aç(a)ma­mış ol­say­dı, bu­gün Tür­ki­ye böy­le mi olur­du?

Ma­lum, 28 Şu­bat mağ­dur­la­rı­nın pek ço­ğu gasp edi­len hak­la­rı­na ka­vuş­muş du­rum­da bu­gün. (Şü­kür­ler ol­sun.) 

Hat­ta ki­mi­le­ri ol­ma­dık­la­rı hal­de “mağ­dur ede­bi­ya­tı” üze­rin­den prim ya­pıp, ma­kam-mev­ki, mal-mülk sa­hi­bi ol­muş du­rum­da­lar. 

Pe­ki ya en bü­yük mağ­dur?

Bu dün­ya­da tek bir gün ol­sun ra­hat yü­zü gö­re­bil­di mi?

Çek­ti­ği ce­fa­nın, öde­di­ği be­del­le­rin kar­şı­lı­ğı­nı zer­re ala­bil­di mi?

Üs­tü­ne bir de re­va gö­rü­len bu ve­fa­sız­lık?..

Mi­de bu­lan­dı­rı­yor.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Fatih Akkaya Arşivi