Aziz Üstel

Aziz Üstel

'Yollar yürümekle aşınır mı? Aşınmaaazzz!'

'Yollar yürümekle aşınır mı? Aşınmaaazzz!'

Rahmetli Süleyman Demirel 1968 yılında Adalet Partisi Ankara İl Kongresi'nde bir delegenin her gün yinelenen toplu yürüyüşlerle ilgili bir sorusuna,"yollar yürümekle eskimez.. Aşınmaz da" diyerek Türk siyasi tarihine damgasını vurmuştu. Bunu söyleyerek her bireyin, kim olursa olsun, tek başına ya da toplu yürüyüş düzenleyerek herhangi bir konuda sıkıntısını ya da itirazını sergilemesinin doğal olduğunu hatırlatıyordu kendi partililerine...

Bu söz, eğer gerçekten demokrasiye inanıyorsanız, doğrudur elbet. Yollar ne aşınır ne de eskir yürümekle. Ancak yürüyüşün toplum çoğunluğunu ilgilendiren bir amacı olmak zorundadır. Onun dışında yürüyüş bireysel bir başkaldırı olarak kalır.

Kılıçdaroğlu'nun üzerinde ADALET yazan bir pankartla yollara düşmesi ve de yanına rezidans kraliçesi olarak bilinen Gamze İlkkuş İlgezdi'yle milyonluk telefon faturalarını millete ödeten milletvekili Elif Doğan Türkmen'i alması basit bir hata değil bir vurdum duymazlık örneği! CHP'de başka milletvekili yok mu da bula bula bu ikiliyi buldun diye sorarlar adama da günümüz CHP'sini yönetenlerden aklı başında bir yanıt alamazlar! Tabi hangi konuda düzgün bir yanıt almak mümkün ki bu kişilerden, bu konuda alabilesiniz? Ankara'da yola çıkarken 15 Temmuz kahpeliği için "kontrollü darbe"derken darbe girişimine karşı yiğitçe direnen Sincan'a gelince FETÖ teröründen rahatça söz edebildi. Ee Demirel başka ne demişti? Dün dündür bugünse bugün!

Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı'nı tutuklanmasına karşı çıkmasıysa Kel Hasan'dan günümüze uzanan nice güldürü ustasının kahkahalarında karşılık bulabilir ancak. Eminim Kavurmacı'nın kim olduğunu, neden tutuklandığını bile bilmiyordur.  Yanında kulağına fısıldayacak biri olmadığından bir başına, dilinin paçasını sıvayıp derin sulara dalmış besbelli.

Neden girdiği her seçimden hezimetle çıkan bir genel başkan hala koltuğunda oturur? O ayılıp bayıldığı AB'de sadece bir seçimde yüzde bir oy yitirdiği için istifa eden Genel Başkanlar var. Ama bizim genel başkan oturup duru!!

Aslında bugün demokrasiye en büyük zararı kendisi veriyor. Demokrasilerin olmazsa olması muhalefet partisini kolu kanadı kırık, tüyleri yolunmuş bir kuşa çevirdi. Bu yürüyüşün adaletle falan ilgisi yok! Sadece parti içi karşıtlarını susturmak için sergilenen bir garip, tek perdelik oyun! Yollar yürümekle aşınmıyor ama partisinde sabır taşı ha çatladı ha çatlayacak!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi