Cemal Nar

Cemal Nar

Bu Ülkede Zina Suç Değil 3

Bu Ülkede Zina Suç Değil 3

Ey muhafazakar milletvekilleri, yataklarınızda nasıl uyuyorsunuz? Bu ülkede zina suç değil. Kabahat bile değil. Ayıp bile sayılmıyor. Aksine ayıplayanlar suçlanıyor. Lezbiyenlik de, eşcinsellik de, yani halkın “lûtîlik” dediği, “pu…..” dediği, “İ….” dediği cinsel haramlar suç değil.

Ey milletvekilleri!

Ey “Yasama” erkinin seçilmiş ve güçlendirilmiş birer üyesi olan halkın temsilcileri!

Hani yasama, yani Meclis, yani Millet Meclisi halkın dinine, örf ve adetine, gelenek ve göreneklerine, görgü kurallarına, tarihi ve kültürel değerlerine uygun kanunlar yapardı?

Yoksa kanunlar yaşayamazdı?

Siz bu sayılan suçların dinde ve halkın değer ölçülerindeki değersiz yerini bilmiyor olamazsınız. Bu ülkede bir zina kaseti koca koca parti başkanlarını, yardımcılarını, siyasi liderleri, milletvekillerini makamından alaşağı etti. Bu suç ve ayıp karşısında dayanamayıp istifa ettiler. Bütün bunları bilmiyor olamazsınız.

Peki öyleyse, bu ne biçim kanun yapmaktır?

Bu ne biçim bir yasama faaliyetidir?

Siz ne yapıyorsunuz Mecliste?

Vazifeniz milleti rahatlatacak kanunlar yapmak değil midir?

Siz ise milleti kızdıracak, kahredecek, utandıracak kanunlar yapıyorsunuz. Sonra da “ben milletvekiliyim” diye aramızda forslu forslu geziyor, herkesten hürmet bekliyorsunuz. Azıcık eleştirildiğinizde, milletin vekili olduğunuzu da unutup millete ders ve terbiye vermeye kalkıyorsunuz.

Kendinize geliniz lütfen!

Yapamıyorsanız, sebeplerini araştırın, engelleri kaldırın ve yapın.

Bunu da yapamıyorsanız, çıkın, millete gerçekleri anlatın. “Ey aziz ömillet! Demokrasi imiş, halkın iradesi imiş hepsi hikaye” deyin.

Millet de neyse başının çaresine baksın.

Lütfen uyanın ey milletvekilleri! Bu derin uykudan uyanın artık! Sıksan, şüheda kanı fışkıracak bu mukaddes topraklarda düşmanlarımızın kanunları değil, bizim kanunlarımız yürürlükte olsun.

Uyanın ve gereğini yapın!

Biz bu yazıyı daha önce yazmış, ama güncel gelişmeler üzerine yayınlayamamıştık. Şimdi yayınlayınca sakın kimse, “yahu sırası mı şimdi? Vtan tehlikede” demesin. Biz dış politikada uzman değiliz. O konuyu uzmanları yazsım. Biz, içte birlik ve beraberliği güçlendirecek işlere bakıyoruz. Bu konu da o yüzden önemlidir.

Her neyse,  sözümüz daha bitmedi, devam edeceğiz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
Cemal Nar Arşivi