"Dua çiçekleri kamusal alana sokulmasın"

"Dua çiçekleri kamusal alana sokulmasın"
Tunceli bakımsız milletvekili Kamer Genç, TBMM'ye alınan "Dua çiçekleri"nin kaldırılması için kampanya başlattı. Genç, bir basın toplantısı düzenleyerek alınan irticai çiçeklerin tam listesini açıkladı.

Akşam saatlerinde Meclis'te düzenlediği basın toplantısında AK Parti hükümetini ve TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı toptan eleştirip topa tutan Genç, Meclis gibi "en baba kamusal alan"ın kalitesiz "irticai çiçekler"le doldurulduğunu, böylece laikliğin içinin boşaltıldığını öne sürdü. 

"Basın mensuplarının çok yakından bildiği üzere kendisinin iyi bir çiçek uzmanı olduğunu ve çiçeklere karşı aşırı bir zaaf beslediğini" belirten Kamer Genç, kamusal alanın "laik bir kutsallığı"nın bulunduğunu, bu sebeple adında dini motifler taşıyan çiçeklerin Meclis'e sokulmaması, bu çiçekleri getiren ziyaretçilerinse geri çevrilmesi gerektiğini söyledi.

İşte irticai çiçeklerin tam listesi

Genç, 1 Ocak'tan itibaren satın alınan ve grup odaları, kulis salonları ile milletvekilleri odalarına dağıtılan ve bazıları da bahçeye dikilen çiçeklerin isimlerini sözlerine delil olarak gösterdi. Alınan çiçekler arasında Dua çiçeği, Kandil çiçeği, Fatmaana gülü, Buhurumeryem, Meryamana eli, Meryemana kandili, Hüsnüyusuf, Toprakkabuletmez ve Manisa lalesi bulunduğunu belirten Genç "işte irticanın odalarımıza kadar girdiğinin resmi. Bunlar her tarafa adamlarını yerleştirip kadrolaştıkları yetmiyormuş gibi, şimdi de irticai çiçeklerini yerleştirip laik çiçeklerin kökünü kurutuyorlar. Hani benim Atatürk çiçeğim, Kasımpatım, Altın kadehim, Ananasım, Çarkıfeleğim, Gâvur gülüm, Keşişbaşım, Çan çiçeğim, Lâtin çiçeğim, Haşhaş çiçeğim, Zerrinkadehim, Aşk merdivenim? Nerde seküler, laik, Kemalist, çağdaş çiçeklerim?" diye konuştu. 

Bir gazetecinin "irticai çiçekler listenizdeki son iki isim olan Toprakkabuletmez ve Manisa lalesi'nin irticayla alakasını pek anlayamadık" demesi üzerine Genç şu açıklamayı yaptı:

"Malum bu şeriatçılar, öldükten sonra Cennete yalnız kendilerinin gideceğini, onlar güzel hurilerle hayatlarını yaşarlarken bizim gibi laiklerinse Cehennemde zebanilerle baş başa kalacağını her fırsatta dile getiriyorlar. Yani onlara göre bizi, tabii en başta da beni toprak bile kabul etmeyecek. Bu yüzden bizlere inat Toprakkabuletmez'i Meclise soktular. Manisa Lalesi ise eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın memleketinden geldiği için sırf bana gıcıklık olsun, çiçeği gördükçe hep onu ve irticai uygulamalarını hatırlayayım diye yerleştirdiler."

Tunceli "hırçın" milletvekili, başka bir gazetecinin "peki bu basın toplantısını niçin akşam düzenlediniz?" sorusunu ise şöyle cevapladı;

"Merak etmeyin. Kamer abiniz hiçbir şeyi tesadüfe, ihtimallere bırakmaz. Her adımı hesaplıdır. Zaten bilim ve Kosmos tesadüf kabul etmez. 

Şimdi sizlere canlı canlı irticanın geldiği en son noktayı göstereceğim. Arkadaşlar deminden beri masamda duran bu çiçeğin ismi Dua çiçeği. Odama yerleştirdikleri bu çiçeğin yaprakları akşam olup hava kararınca dua eden eller gibi yukarı yöneliyor. AKP'liler bu çiçeği benim ve CHP'li arkadaşların odalarına kasden koyarak 'bakın çiçekler bile dua edip Allah'ı zikrediyor. Siz de şu laiklik inadınızdan vazgeçerek ellerinizi Rabbinize açıp dua edin, tövbe edin' demeye getiriyorlar. Ama yok öyle üç kuruşa beş köfte. Hadi başka kapıya, zira yemezler."

Kamer Genç, bu sözlerinin ardından görevli personelden salonun ışıklarını karartmasını istedi. Gerçekten de ışıkların kapanmasıyla beraber Dua çiçeğinin yapraklarının semaya doğru dua eder gibi açıldığı görüldü.

Genç, bu tabloyu da medyaya gururla gösterip, tezlerinin doğruluğunu kanıtladıktan sonra ayağa kalkarak İzmir Marşı'nın uyarladığı şu laik versiyonunu tek başına okudu;

 

İzmir'in dağlarında laik çiçekler açar

 

İzmir'in dağlarında laik çiçekler açar..

Bozulmuş mürteciler sel gibi kaçar

 

Kaçma molla kaçma pişman olursun

Çağdaş çiçek koklamazsan rezil olursun

 

Bilimin bahçesinde laik çiçekler biter

Çağdaşlığa inanmayan hep geri gider

 

Kaçma molla kaçma pişman olursun

Çağdaş çiçek koklamazsan rezil olursun

 

Rıfat Yörük/Habervaktim.com/Mizah

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.