Katil İsrail, Yardım Bekleyen Gazzelileri Vurdu: En Az 70 Ölü Var!

Katil İsrail, Yardım Bekleyen Gazzelileri Vurdu: En Az 70 Ölü Var!
Terör devleti İsrail, Gazze'nin güneybatısındaki Reşid Caddesi'nde gıda yardım almak için bekleyen Filistinliler'e ateş açtı, en az 70 kişi hayatını kaybetti, binlerce yaralı var. Gazze Sağlık Bakanlığı, saldırıda öldürülenlerin sayısının 100'ü geçebileceğini belirtti.

Eli kanlı katil ve işgalci İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılarını 146. günde de sürdürüyor.

AFP'nin aktardığı son dakika gelişmesine göre, terör devleti İsrail yardım almak için bekleyen Filistinli sivilleri doğrudan hedef aldı. İsrail keskin nişancılarının açtığı ateşte en az 70 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı hayatını kaybedenlerden 20'sinin cansız bedeninin Kamal Adwan Hastanesi'ne, 57'sinin ise Şifa Hastanesi'ne getirildiğini aktardı.

KATİL İSRAİL BİR ÇUVAL UN ALABİLMEK İÇİN BEKLEYEN SİVİLLERİ HEDEF ALDI.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, saldırının "sivillere yönelik soğukkanlı bir katliam" ve İsrail'in devam eden “soykırım savaşının” bir parçası olduğu ifade edildi. Uluslararası topluma, sivilleri korumanın tek yolu olarak ateşkes sağlanması için "acilen müdahale" çağrısında bulunuldu.

Katil İsrail ordusunun keskin nişancılarının, un çuvallarına yaklaşan herkese doğrudan ateş açtığı belirtiliyor.

'ÖLÜ SAYISI 100'Ü AŞABİLİR'

Gazze Sağlık Bakanlığı, İsrail'in hain saldırısında öldürülenlerin sayısının 100'ü aşabileceğini belirtti.

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi tarafından yapılan açıklamada ise İsrail'in saldırıyı önceden planladığı belirtildi. Açıklamada uluslararası toplumun, özellikle de Biden yönetiminin, Filistinli sivillerin katledilmesine izin vermekle suçlanarak, "ABD yönetimini, uluslararası toplumu, İsrail işgalini ve uluslararası örgütleri, sivillerin öldürülmesinden sorumlu tutuyoruz. Tüm dünya ülkelerine, tüm Arap ve İslam ülkelerine, Arap Birliği'ne ve İslam İşbirliği Teşkilatı'na, soykırımı durdurması için İsrail'e baskı yapmak üzere acilen müdahale çağrısında bulunuyoruz" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.