Japonya'da Sağlık Takviyeleri Üreten Fabrikaya Baskın

Japonya'da Sağlık Takviyeleri Üreten Fabrikaya Baskın
Japonya'da sağlık yetkilileri, Kobayashi Pharmaceutical firmasına ait bir fabrikaya, kolesterolü düşürmeye yardımcı olması iddia edilen besin takviyeleriyle bağlantılı olabilecek beşinci bir ölüm vakasının bildirilmesinin ardından baskın düzenledi.

Cumartesi günü, sağlık, çalışma ve refah bakanlıklarından yetkililer ve yerel yetkililer, kırmızı maya pirinci veya "beni koji" adı verilen bir bileşen içeren takviyeleri üreten Osaka kentindeki tesisi denetledi.

Kobayashi, Cuma günü yaptığı açıklamada, ürünleri aldıktan sonra beş kişinin öldüğünü ve 114 kişinin hastanelerde tedavi gördüğünü söyledi. Japonya Sağlık Bakanlığı, ölümlerden ve hastalıklardan takviyelerin sorumlu olduğunu söyledi ve etkilenenlerin sayısının artabileceği uyarısında bulundu.

Şirket, böbrek yetmezliğini de içeren hastalıkların kesin nedeni hakkında çok az şey bilindiğini söyledi. Hükümet sağlık yetkilileriyle işbirliği içinde ürünlerle ilgili bir soruşturma yürütülüyor.

"Beni koji" yıllardır çeşitli ürünlerde kullanılmasına rağmen, sağlık sorunlarına ilişkin raporlar 2023 yılında ortaya çıkmıştır. Ürünler, şirketin sorunla ilgili resmi tıbbi raporları almasından iki ay sonra, 22 Mart'ta geri çağrıldı. Şirketin başkanı Akihiro Kobayashi daha önce harekete geçmedikleri için özür diledi.

Takviyeler eczanelerden reçetesiz olarak satın alınabiliyordu. Kobayashi son üç mali yılda yaklaşık bir milyon paket satıldığını söyledi. Şirket ayrıca diğer üreticilere de "beni koji" sattı ve bazı ürünler Çin ve Tayvan gibi ülkelere ihraç edildi.

Hükümet, takviyelerle ilgili hastalıklara yanıt olarak sağlık ürünleri için onay sisteminin gözden geçirilmesi talimatını verdi. Mayıs ayında bir rapor yayınlanması bekleniyor.

Devlet medyasının bildirdiğine göre, Cuma günü Çinli bir tüketici derneği, Kobayashi ürünlerinin riskinden endişe duyduğunu söyleyerek tüketicileri kullanımı durdurmaya çağırdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.