Plan yapanlar dikkat! Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı geldi

Plan yapanlar dikkat! Meteoroloji'den hafta sonu uyarısı geldi
Yurt genelinde bahar havasının tadı çıkartılırken, Meteoroloji'den hafta sonu için uyarı geldi.

Bahar havası Türkiye genelinde iyice hissedilirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yeni bir uyarı geldi. Cuma günü sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanaklar neredeyse ülke genelinde etkili olacak. Yağışlarla birlikte sıcaklıklar 5 derece birden düşecek.

CUMA GÜNÜ YAĞIŞ GELİYOR

Meteoroloji'ye göre, ülkenin geneli parçalı ve yer yer çok bulutlu olacak. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Edirne ve Kırklareli çevresinde yerel sağanak yağışlar ve bazı bölgelerde gök gürültülü sağanaklar bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının genel olarak 2 ila 4 derece arasında artması beklenirken, rüzgarın batı ve güney kesimlerde güneyden, diğer bölgelerde ise kuzeyden hafif ve ara sıra orta kuvvette esmesi öngörülüyor.

Bugün, doğu Anadolu'nun doğusunda yağmur bekleniyor ve akşama kadar devam edecek. Trakya'da öğleden sonra kısa süreli yağmur görülecek, diğer bölgelerde ise genel olarak açık bir hava hakim olacak. Marmara ve Ege bölgelerinde yağmur, Cuma günü etkili olacak. Sıcaklık genel olarak mevsim normallerinde seyrederken, hafta sonunda yağışlarla birlikte Marmara ve Karadeniz bölgelerinde ortalamanın altına düşecek.

İstanbul'da bugün hava 23°C ve açık geçecek. Hafta sonuna doğru ise sıcaklık düşecek, Cuma günü sıcaklıklar yağışlarla birlikte gerileyecek. Havanın 15 Mayıs'tan sonra ısınması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.