Erdoğan'dan Rehinelerle İlgili Kritik Açıklama

Erdoğan'dan Rehinelerle İlgili Kritik Açıklama
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ta kaçırılan ve daha sonra serbest kalan TIR şoförleri ile Şanlıurfa’da iftar yemeğinde bir araya geldi.

Başbakan Erdoğan verilen iftar yemeğinin ardından gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

''TÜM KARDEŞLERİME TEŞEKKÜR EDİYORUM''

Başbakan Erdoğan, 30 Mart seçimlerinde Şanlıurfa’nın AK Parti’ye gösterdiği teveccühten dolayı teşekkür ederek, “Şanlıurfa kıdemli ve tecrübeli vali, şimdide büyükşehir belediye başkanı olan değerli kardeşimizle inşallah yapılanmasını tamamlamış şekilde Türkiye’nin örnek bir büyükşehir belediyesi olacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemiz tarafından yeni düzenlenen Rabia meydanında iftarımıza iştirak eden tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Mısır’daki Rabia meydanı kardeşlerimizin verdikleri hak ve özgürlük mücadelesinin sembolü oldu. Bu meydana aynı ismin verilmesini Mısırlı kardeşlerimize gönderilmiş bir selam, bir destek mesajı olarak değerlendiriyorum” dedi.

''ÇALIŞMALARIMIZ KESİNTİSİZ DEVAM EDİYOR''

Irak’ta alıkonulan konsolosluk çalışanlarıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, “Irak’ta uzun süre alı konulduktan sonra serbest bırakılan kamyon şoförlerimizden bir kısmı da bizlerle birlikteler. Kendilerine ve ailelerine bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Musul’da alı konulan konsolosluk çalışanlarımızın bırakılması içinde çalışmalarımız kesintisiz devam ediyor. Durumun hassasiyeti nedeniyle Musul’daki olaylarla ilgili değerlendirmelerde her zaman dikkatli olduk.

''HÜKÜMET YIPRANSIN DİYE ELLERİNDEN GELENİ YAPIYORLAR''

Ne yazık ki gerek muhalefet partisi, gerek medya, özelliklede ihanet şebekesi Pensilvanya medyası son derece sorumsuz açıklama ve yayınlarla durumun nezaketini artırıyorlar. Muhalefet ve malum medya adeta Musul’daki vatandaşlarımızın başına bir şey gelsin de, hükümet yıpransın diye ellerinden gelen sorumsuzluğu sergiliyorlar. Elbette bizlerde milletimizle bu sorumsuzluğu bu insanlık dışı vicdan dışı tahrikleri not ettik.

''PERSONELİMİZİ ÇIKARDIKTAN SONRA DEĞERLENDİRMELERİ YAPACAĞIZ''

İnşallah alı konulan personelimizi oradan çıkardığımızda gerek içeriye gerekse dışarıya tüm değerlendirmelerimizi yapacağız. Bu arada serbest bırakılan şoförlerimizin ekmek tekneleri olan kamyonlarının TIR’larının biran evvel ülkemize teslim edilmesini istiyoruz. Bununla ilgili girişimlerimizde devam ediyor.'' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.