Kilit İsim Tutuklandı!

Kilit İsim Tutuklandı!
22 Temmuz operasyonunda gözaltına alınan Eski İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürü Yurt Atayün, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Emniyet'teki operasyon kapsamında gözaltına alınan ve adliye sevk edilen İstanbul Terörle Mücadele eski Şube Müdürü Yurt Atayün'e 19 soru yöneltildi. Bunlardan sadece 5' ini yanıtlaması 10 saat sürdü ve anlattıkları ancak 108 sayfaya sığdı.
 
Atayün'ün bu sorularıdan 14'üne yanıt vermediği, ifadesinin 108 sayfa tuttuğu öğrenildi.
 
Edinilen bilgiye göre, Atayün'e yöneltilen sorulardan biri de "Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ı hangi yetki ile görüşmesini dinlendiniz ve kayıt altına aldınız?"
 
"CASUSLUK ALÇAKLIKTIR"
 
'Siyasal veya Askeri Casusluk', 'suç uydurma' , 'özel hayatın gizliliğini ihlal etme', 'kişisel verileri hukuka aykırı kaydetme ve resmi belgede sahtecilik' suçlamaları ile sorgulanan Atayün'ün ifadesinin 10 saat sürdüğü belirtildi.
 
Atayün'ün casusluk suçlaması ile ilgili olarak sorulan soruyu, "Bu suçun işlenmesi alçaklık ve şerefsizliktir. Bu suçu her kim işlediyse mutlak cezalandırılmalıdır"şeklinde yanıtladığı öğrenildi.
 
Adliye ve polis kaynaklarından sızan bilgilere göre Atayün'e sorulan başlıca sorular ve onun verdiği yanıtlar şu şekilde oldu:
 
Atayün polis sorgusunda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdirname ve üstün başarı belgesi ile ödüllendirildiğini vurguladı, "Selam Tevhid örgütü soruşturmaları ile ilgili talimatı siz mi verdiniz?" sorusunu ise "Soruşturma talimatlarını sorumlu cumhuriyet savcıları vermiştir" şeklinde yanıtladı.

"SELAM- TEVHİD SORUŞTURMASI BURSA'DA BAŞLATILDI" 
 
Selam -Tevhid örgütü soruşturmasının 2010 değil 2011 yılında Kamile Yazıcıoğlu'nun ifadesi üzerine Bursa'da başlatıldığını söyleyen Atayün, "Bursa Emniyeti dosyayı bize gönderdi. Biz de ifade veren Yazıcıoğlu'na ulaştık ve bilgi aldık. Bilgi almamızın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı" şeklinde  savundu.
 
ÇAPKIN BİLİYORDU İDDİASI 
 
İfadesinde soruşturma hakkında İstanbul eski Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a bilgi verdiğini iddia ettiği öğrenilen Atayün'ün, "Çapkın da soruşturma kapsamında İran'ın ülkemizde yürüttüğü illegal faaliyetleri hassas olarak takip etmemiz konusunda talimatlarını iletti " dediği kaydedildi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.