“İşte Bu Yüzden Kaybetmeye Mahkumsunuz”

“İşte Bu Yüzden Kaybetmeye Mahkumsunuz”
Milleti; milletin değerlerini, inancını hakir gören yayınları ile bilinen Sözcü adlı sözde Atatürkçü paçavra, bugün de öyle bir başlık attı ki, neden hep kaybedip, neden hep geriye gittiklerinin en net vesikası gibiydi…

Sözcü, Gazi Mustafa Kemal Paşa’ya ait olduğu ileri sürülen bir konuşmanın bir bölümü olan ve milletimizin dini dinamiklerini küçümseyen, ötekileyen şu ifadeleri sürmanşetine taşıdı.

“Atatürk Diyor ki: Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır.”

Atatürk’e ait olduğu belirtilen bu konuşmada Sözcü’nün büyük puntolarla sürmanşetine taşıdığı bu cümlenin hemen üzerinde şu ifadeler yer alıyor:

“Büyük dinimiz çalışmayanın insanlıkla hiç ilgisi olmadığını bildiriyor. Bazı kimseler çağdaş olmayı kâfir olmak sayıyorlar. Asıl küfür onların bu zannıdır. Bu yanlış tefsiri yapanların maksadı İslâmların kâfirlere esir olmasını istemek değil de nedir? Her sarıklıyı hoca sanmayın, hoca olmak sarıkla değil, dimağladır.”

Bu ve benzeri "yayınlar" ve "sözler" milletçe “Değerlerimizi, inancımızı küçümseyen, aşağılayan bu zihniyet işte bu yüzden kaybetmeye mahkumdur. Kaybediyor da. Bundan sonra da hep kaybedecek, zamanla tarih sahnesinden silinip gidecek” şeklinde yorumlanıyor.

Habervaktim.com

ss-001.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum