Yurt Genelinde Zafer Bayramı Çoşkusu

Yurt Genelinde Zafer Bayramı Çoşkusu
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü Türkiye'nin her köşesinde coşkuyla kutlandı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla, İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk anıtında tören düzenlendi.

Törende, İzmir Valisi Mustafa Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Galip Mendi, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun çelenk sunumu ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Vali Toprak, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Mendi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, daha sonra valilikteki tebrikat töreninde, siyasi parti temsilcileri, milletvekilleri, bürokratlar, askeri erkan, yabancı ülke temsilcileri ve kamu çalışanlarının tebriklerini kabul etti.

 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla Antalya'da da törenler düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Vali Sebahattin Öztürk, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, kamu kurum ve kuruluşların daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Tören sonunda bazı siyasi parti ve dernek temsilcileri de Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Törenler ardından Cumhuriyet Meydanı'nda devam etti. Antalya'daki askeri birlikler, geçit töreniyle vatandaşları selamladı.

Şanlıurfa'da 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Şehitlik Çamlık Anıtı'nda düzenlenen ilk törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali İzzettin Küçük, 20. Zırhlı Tugay Komutan vekili Piyade Albay İsmail Güzeller, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Nihat Kılınç ve katılımcılar şehitlikteki kabirlere karanfil bıraktı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü, Konya, Karaman ve Aksaray'da coşkuyla kutlandı.

Konya'da Anıt Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Kutlama programı Konya Valiliğinde düzenlenen törenle devam etti. Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral Fatih Sert, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, protokol üyelerinin bayramını tebrik etti.

Karaman Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen tören ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Daha sonra, Vali Murat Koca, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Mustafa Akış, Belediye Başkan Vekili Ali Konukseven, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Aksaray Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törende, Aksaray Valisi Şeref Ataklı, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Albay Levent Ölmez, Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Program, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterilerinin ardından geçit töreni ile sona erdi.

AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.