İbadetiniz "Domuzluğa" Kurban Gitmesin

İbadetiniz "Domuzluğa" Kurban Gitmesin
Reyonlarında içkinin yanı sıra domuz eti ve ürünleri de satan büyük marketlerin kurban kesimi yapacak olmasına sert eleştiriler geliyor.

Reyonlarında içki ve domuz eti de bulunan büyük marketlerin kurban kesimi yapmaya hazırlanması karşısında vatandaşlar uyarılıyor:

Migros, Macrocenter, CarrefourSA, Metro, Kipa gibi büyük alışveriş merkezleri yaklaşan bayram öncesi kurbanlık satışlarına başladılar.

Müslümanların böyle şaibeli yerlerden uzak durmaları gerektiği vurgulanırken, kesilen kurbanın İslami kurallara uygun olmayabileceği uyarıları yapılıyor. Ayrıca bu marketlerin helal gıda sertifikalarının olmadığı öğrenildi.

KURBANINIZI ZAİ ETMEYİN UYARISI
Konuyla ilgili Akit’e konuşan GİMDES Başkanı Dr. Hüseyin Kami Büyüközer, “Müslüman’ın kurbanı kutsaldır. Şaibeli yerlerden kurban almakla ibadetini zai etmiş olabilir. Büyük marketlerin helal sertifikaları yok. Bu yerler kurbanı kesiyor, sizin elinize veriyor. Kimin kestiği, nasıl kesildiği ve temizlendiği gibi durumlar bilinmiyor. Bu yerlerde domuz da kesilmiş olabilir” dedi. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar da “Domuz ürünleri satan marketler şimdi hiçbir şey yokmuş gibi kurban kesimi yapacaklar. Müslümanlık hassaslık ister” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum