IŞİD Değil Yoksulluk Var

IŞİD Değil Yoksulluk Var
Amerikan New York Times gazetesinin “IŞİD merkezi” gibi gösterdiği Hacıbayram Mahallesi’nde vatandaşlar “Ne IŞİD’i MİŞİD’i? Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Burada IŞİD değil yoksulluk var” dediler.

Amerikan New York Times gazetesi muhabiri Ceylan Yeğinsu’nun, “IŞİD merkezi” gibi gösterdiği Hacıbayram Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşlarla görüştük. Mahalleli hep bir ağızdan, özetle “Ne IŞİD’i MİŞİD’i? Biz ekmeğimizin derdindeyiz. Burada IŞİD değil yoksulluk var” dediler. 

IŞİD DEĞİL YOKSULLUK VAR
Mahalleli, çıkan bu “asparagas” haberden dolayı rahatsız olduklarını,  bu şekilde gündeme gelmelerine üzüldüklerini belirterek, bölgede IŞİD’in değil ciddi bir yoksulluğun hakim olduğunu; asıl bunun görülmesi gerektiğini kaydettiler.

GELSİNLER BU DURUMUMUZU HABER YAPSINLAR
Bölge halkı “İsmet Paşa’nın uzun yıllardan beri yoksullukla mücadelesi devam ediyor. Suriyelilerin de gelmesiyle birlikte burası yaşanılmaz duruma döndü. Aç kalanlar burada hırsızlık yapıyor. Yiyecek bir lokma ekmek bulamıyorlar. Anlayacağınız burada IŞİD değil büyük bir yoksulluk var. Gelsinler de bizim bu durumumuzu haber yapsınlar” şeklinde konuştu.

KURTLAR VADİSİ ETKİSİNDEKİ ÇOCUKLARLA GÖRÜŞÜLMÜŞ
Bölgede özellikle İsmet Paşa’da mahalleliler, burada ciddi derecede bir eğitimsizliğin olduğunu, var olan okullarının yıkıldığını, o yanıltıcı haberin ise Kurtlar Vadisi’nden etkilenen eğitimsiz küçük çocuklarla görüşülüp yapıldığını söylediler.

NAMAZ KILIP KILMADIKLARINI SORMUŞ

Öte yandan, NYT muhabiri Yeğinsu’nun, IŞİD merkezi gibi gösterdiği Hacıbayram Mahallesi’ndeki çocuklara namaz kılıp kılmadıklarını sorduğu ortaya çıktı.

ÇOCUKLARA BUNLARI SORMUŞ

Mahalleli çocuklar, New York Times muhabiri Yeğinsu’nun kendilerine “Namaz kılıyor musunuz?”, “Okula gidiyor musunuz?”, “Anne ve babanız ne iş yapıyor?”, “Nerede kalıyorsunuz?”, “Ailenizden aylık ne kadar harçlık alıyorsunuz?”, “15 yaşından küçük çocuklar burada evlendiriliyor mu?”, “14 yaşındaki çocuk nerede vuruldu?”, “Burada IŞİD var mı?” gibi sorular yönelttiğini aktardı. Yeğinsu’yla birebir görüşen çocuklar, “Kadın sürekli bizden laf almaya çalıştı. Çok soru soruyordu”

GENÇLER UYUŞTURUCU KISKACINDA

‘IŞİD’e yoğun katılım’ iddiaları çerçevesinde gündeme gelen Hacıbayram Mahallesi’nde uyuşturucu kullanan gençler gözlerden kaçmıyor. Madde arayışı içerisinde oldukları her hallerinden belli. Paranoyak haldeler. Bizleri kenara çekip “Buralar tekin değil. Fazla dolaşmayın. Birileri rahatsız olmaya başladı. Birazdan ateş etmeye başlarlar. Burada konuşalım” diyorlar. Harabe görüntüsü veren mahallede ikamet eden madde bağımlısı gençlerden biri, “İnşallah buradan kurtulurum” diyor.

Habervaktim / Akit

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum