Ak Partili Vekil'den Başbakan'a Şok PKK Brifingi

Ak Partili Vekil'den Başbakan'a Şok PKK Brifingi
Bölücü terör örgütü yandaşlarının Kobani bahanesiyle pek çok ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirdikleri eylemlerin ardından Başbakan Davutoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda Ak Partili Bölge Milletvekillerinin şok bilgiler verdiği öğrenildi.

Toplantıya kimler katıldı?

Bölge milletvekilleri neler anlattı?

Hangi milletvekili bölgede kimi yerlerin hakimiyetinin tamamen PKK'nın eline geçtiğini söyledi?

Bu milletvekili tanık olarak kimleri gösterdi?

Bu vekile, Başbakan'a "telefon numaralarını vereyim, arayın sorun isterseniz" dediğinde Ak Parti kurmaylarından kim nasıl müdahale etti?

Bölge milletvekillerinin bölücü terör örgütü PKK'nın bölgede her geçen gün daha güçlendiğinden yakınmaları karşısında Başbakan Davutoğlu ne söyledi?

İŞTE CEVABI

“Çözüm süreci” nedeniyle bölgede yaşanan olaylara sessiz kalınması bölgeden kimi AK Parti milletvekillerini de rahatsız ediyor.

Bu rahatsızlığın, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun bölge vekilleriyle yaptığı en son toplantıda da dile getirildiği öğrenildi.

Vekiller bölgede yaşanan olayların Başbakan Davutoğlu dahil devlet üst yönetimine farklı aksettirildiğini, bölgedeki durumun objektif bir şekilde aktarılmadığını, bu konuda kendilerine, kendilerinin anlatacaklarına itimat edilmesini istediler.

Davutoğlu’na bölgenin kamuoyu önderleri ve bölgede görev yapan imam, öğretmen gibi kamu çalışanlarının cep telefonlarını da veren vekiller, bölgede yaşananların gerçek yüzünün bu kişilerden öğrenilebileceğini kaydettikleri öğrenildi.

Bölgeden bir milletvekilinin bu sözleri üzerine, AK Parti genel merkez kurmaylarından birinin duruma müdahale ederek, konuyu değiştirmeye çalıştığı gelen bilgiler arasında.

Edinilen bilgilere göre, AK Parti kurmayı “Süreniz doldu” gerekçesiyle, bir başka vekile söz hakkı vermek istedi, o vekilin "sözüm henüz bitmedi ama" demesi sonucu değiştirmedi.

BAKAN’A ULAŞMAKTA ZORLANIYORUZ
Vekillerin ilettiği sıkıntılardan birinin de bölgede yaşanan herhangi bir olayla ilgili bilgilendirmek için aradıkları İçişleri Bakanı Efkan Ala’ya ulaşmakta zorlandıkları yönünde olduğu ifade edildi.

Toplantıda bu durumu Başbakan Davutoğlu’na ileten vekillere Davutoğlu’nun konuyla ilgileneceğini söylediği öğrenildi.

Habervaktim.com ÖZEL

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
48 Yorum