Halebiyye: Filistin Davasını Sattılar

Halebiyye: Filistin Davasını Sattılar
Filistin Devleti Başbakan Yardımcısı Ahmet Abu Halebiyye, Filistin Devleti Meclis Başkanı Ahmet Bahhar ve Milletvekili İsmail Ashkar Habervaktim’e konuştu. Halebiyye, Arap ülkelerine işaret ederek “Bizi sattılar” dedi.

Filistin Devleti Başbakan Yardımcısı Ahmet Abu Halebiye, İsrail zulmünü sadece kınayan ya da meseleyi Güvenlik Konseyi’ne havale eden İslam beldeleri yöneticilerinin tutumlarını şöyle değerlendirdi:

“Özellikle Filistin’in yanı başındaki İslam ülkeleri maalesef Filistin davasından vazgeçti, Filistin’i unuttu, açıkçası Filistin davasını sattı. Özellikle Gazze’ye gerçekleştirilen, 51 gün süren, binlerce Müslüman’ın şehit edildiği, binlercesinin yaralandığı savaşta İslam ülkeleri bırakın yardım etmeyi, İsrail’e siyasi-ekonomik olarak destek çıktı. Gazze’ye tek giriş Mısır üzerinden olmasına rağmen sınır kapatıldı, hiçbir yardımın içeri girmesine izin verilmedi. Örneğin onların orduları sadece kendi iktidarlarını korumaya yarar, başka bir işe yaramaz.”

filistin-devleti-basbakan-yardimcisi-ahmet-abu-halebiyye-habervaktime-konustu.jpg

FİLİSTİN HALKI ONLARDAN YARDIM GELMEYECEĞİNİ BİLİYOR

Filistin halkının dost ile düşmanı ayıracak kadar bilinçli olduğunu belirten Filistin Devleti Meclis Başkanı Ahmet Bahar da “Filistin halkı onlardan yardım gelmeyeceğini biliyor. Onların tek amacı; Filistin’in gücünü bitirmek ve tamamen İsrail’in hükmü altına girmesini sağlamaktır” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE KUDÜS’Ü SAVUNMAYA ÇALIŞAN TEK ÜLKE

Mescid-i Aksa saldırısı ve sonrasında Filistin’i gerçekten destekleyen, Kudüs’ü savunmaya çalışan tek ülkenin Türkiye olduğunu belirten İsmail Ashkar; “Türkiye’nin cumhurbaşkanı, hükümeti, halkı ve dernekleriyle Mescid-i Aksa’nın yanında yer aldığını, dostumuz olduğunu biliyoruz ve saygımız sonsuz” dedi.

K.Bahaeddin Carda / Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum