HÜDA-PAR Korkuttu: Süreç Böyle Giderse...

HÜDA-PAR Korkuttu: Süreç Böyle Giderse...
HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, "Süreç bu şekilde devam ederse 6/7 Ekim benzeri olaylar tekrarlanacak" dedi.

Bugün TV’de yayınlanan Erkam Tufanla Analiz programına katılan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, oldukça sert açıklamalarda bulundu.

Yapıcıoğlu, ‘Hükümetin gaflet uygusundan uyanmasını beklediklerini' ve 'vatandaşların bölgede PKK’nın olmayan insafına terk edilmiş durumda' olduğunu ileri sürerek"Süreç bu şekilde devam ederse 6/7 Ekim benzeri olaylar tekrarlanacaktır."dedi.

İşte Yazıcıoğlu'nun Bugün TV'ye yaptığı çarpıcı açıklamalar:

Kamu düzeni tesis edildi diye yapılan açıklamaları biz şöyle okuyoruz; bundan sonra saldırılar olursa, öldürmeler olursa, cinayetler, katliamlar olursa bunları basın görmeyecek, hiç bir şey olmamış gibi millet yoluna devam edecek.

PKK’nın orada şehirlerin kıyısında mahkemeler kurdukları, insanları oraya celp ettikleri, yargıladıkları, ceza kestikleri, vergi topladıkları doğrudur. Bizim tabanımızdan oraya celp edilenler olmadı. Zaten olsa da bizden kimse gitmez oraya.

6/7 Ekim olaylarından HÜDA-PAR’ı polis korumadı mı? Nerede bu devlet demediniz mi?

Biz devletin nerede olduğunu, ne yaptığını biliyoruz. Kamuoyu da biliyor artık.

Peki devlet ne yapıyor, biliyorsunuz madem, söyleyin;

Diyarbakır valisi açıkladı, o gün eğer biz polisi dışarı çıkarsaydık şehit verirdik, PKK’nın istediği de buydu dedi.

Sizin o esnada polisi, jandarmayı aradınız mı? Öldürüyorlar neredesiniz dediniz mi?

Mesela Kızıltepe’de arkadaşlar parti binası içinde bulunduğu, saldırıldığı esnada arkadaşlarımız kan kaybından ölecek diye ambulansı aramışlar, biz gelemeyiz demişler. Emniyeti aramışlar emniyet te gelemeyeceklerini söylemişler. Arkadaşlar sürekli 155 aramışlar ve iyi günler deyip dalga geçercesine suratlarına telefonu kapamışlar.

Sayın Davutoğlu süreçte bütün Kürtlerle görüşeceğiz demişti. Görüştüler mi sizle?

Hayır, şu anda da görüşmüyorlar. Sadece bizimle değil. Görüştükleri tek bir kesim var. O da HDP’dir. Hatta HDP bile değildir, İmralı’dır.

Süreçten ümitli misiniz?

Süreç bu şekilde devam ederse 6/7 Ekim benzeri olaylar tekrarlanacaktır.

Süreç bu şekilde giderse ümitli değiliz. Bu şeklide yürümeyeceği çok belli. Eğer bu şekilde devam ederse 6/7 Ekim benzeri olaylar tekrarlanacaktır. Hükümeti bu gaflet uykusundan uyanmasını istiyoruz, uyanması içinde bağırıp duruyoruz. İnşallah bir gün sesimizi duyarlar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum