Davutoğlu'dan Çözüm Süreci Açıklaması

Davutoğlu'dan Çözüm Süreci Açıklaması
Başbakan Ahmet Davutoğlu Edirne'de genişletilmiş il başkanları toplantısında konuştu.

Edirne İstanbul'un habercisidir. Bizim hareketimiz milli birlik hareketidir.

ÜSKÜP'TE HER EVE KUR'AN

Biz Üsküp'te her eve Kur'an-ı Kerim ve Türkçe sözlük göndereceğiz. Biz balkanlarda yeni bir kültürel uyanış gerçekleştirmek için çaba harcıyoruz.

EDİRNE'YE MÜJDELERİM VAR!

Edirne'yi balkanlara açılan ana kapı olma özelliğine tekrar kavuşturacağız. Bugün Edirne'ye müjdelerim olacak. Hızlı tren projesi gerçekleştirilecek. Hızlı trenle Edirne İstanbul'a bağlanacak. Edirne'yi Avrupa içlerine bağlamaya kararlıyız. Bir havaalanına ihtiyaç var. Bu ihtiyacı karşılayacağız.

EDİRNE KÜLTÜR TURİZMİNE AÇILACAK

Meriç Hvzası, Ergene çevre düzenlemesiyle yeniden hizmete girecek. Tarihi Kırkpınar stadyumu yeniden inşa edilecek. Edirne kültür turizmine açılacak. Roman kardeşlerimize yönelik çalışmalarımız var.
BELEDİYELERE DESTEK VERİN ÇAĞRISI!

Beni duygulandıran bir merasime katıldım. Ahilik geleneği hala devam ediyor. Ahi Evran geleneği sürdürülüyor. Bütün esnaf Ahi Evran duasıyla sabah işlerine başlıyor. Bütün belediyelere buradan sesleniyorum. Ahilik geleneğinin devam etmesi için destek verin!. Bütün belediyeler duayla açılsın.

AK PARTİ DİMDİK AYAKTA

AK Parti kadroalrı ilk günkü gibi dimdik ayakta. Halk AK Parti davasını benimsedi ve bu kadrolarla yola devam etmek istiyor.

BELEDİYELERDEN KESİNTİ YAPILMAYACAK

Büyükşehir yasası çıktıktan sonra bazı çalışmalar başlatmıştık. Biz bir komite oluşturduk. Büyükşehir yasasından kaynaklanan sıkıntıları hafifletmek için önlem alacağız.
"Büyükşehir belediyelerimize bağlı kuruluşlara, il ve ilçe belediyelerimize genel bütçeden gönderilen paydan 6 ay boyunca kesinti yapılmaması kararı alınmıştır" Yüzde 40 oranında alına bu pay 6 ay boyunca alınmayacak.

KAMU DÜZENİNDEN TAVİZ YOK

Çözüm süreci milli birlik ve beraberlikle bütünleşen bir meseledir. Kamu düzeni tam anlamıyla korunacak. Ülkenin her köşesinde emniyeti sağlayacağız. "Bir, hiçbir suretle kamu düzeninden taviz verilemez. Kamu düzeninden taviz verildiği zaman çözüm süreci de işlemez hale gelir.

AL BAYRAĞIMIZ KORUNACAK

Onun için şu anda Meclisimizde olan iç güvenlik reformu ve özgürlüklerin korunması paketini hazırladık. Edirne'den Hakkari'ye kadar Türkiye'nin her bir ilinde, ilçesinde, kasabasında, köyünde kamu düzeni tam anlamıyla tesis edilecektir, edilmiştir ve korunmaya devam edilecektir" Al bayrağımız korunacaktır.

ÇÖZÜM SÜRECİ EN GÜZEL CEVAP

Çözüm süreci fitne sokmak isteyenler için en güzel cevaptır. "Olumlu yönde gelişmeler var. Hep beraber bunları inşallah takip ederek, bu süreci hayırlısıyla bir daha ülkemizin hiçbir köşesinde, hiçbir annenin ağlamaması, hiçbir ocağa evlat acısı düşmemesi için kararlılıkla bu yolu sürdüreceğiz"

HÜKÜMETİMİZİN KARARLILIĞI KESİN

"Vatandaşlarımız Edirne'de nasıl dükkanlarını güvenle açıyorlarsa, duayla açıyorlarsa, başlarına herhangi bir şeyin gelmeyeceğine eminlerse, bu emniyeti ve güveni Hakkari'de de Van'da da Diyarbakır'da da Bitlis'te de ülkenin her bir köşesinde sağlayacağız. Bu emniyeti tehdit edenlere karşı da hiçbir şekilde herhangi bir müsamaha gösterilmeyecek. Bu konuda hükümetimizin kararlılığı kesindir"

Kılıçdaroğlu biraz büyük düşünsün, hiç olmazsa Şişli Belediyesinin büyüklüğünde düşünsün. Yeni bir siyasi kültür Türkiye'yle gelecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum