Ali Koç Çark Etti! Dün Dediğini..

Ali Koç Çark Etti! Dün Dediğini..
Ünlü işadamı Ali Koç 'Çocuklarımın geleceğinden endişeliyim' açıklamasının ardından 53 işçisini kapının önüne koydu.

Fabrikasındaki 53 işçiyi tazminatsız işten atarak çalışanlarının geleceğini düşünmedi!

"Çocuklarımın geleceğinden endişeliyim" diyen işadamı Ali Koç, düşük işçi maaşlarından şikayet etti. İcraatları ise samimiyetsizliğini gösterdi.

Sendikalaşmaya giden 53 işçinin işine tazminatsız son verdi. Türkiye'nin en zenginleri arasında yer alan Koç grubu parayla oynadı. Serveti 8 milyar doları aştı.

Koç Holding Yönetim Kurumu Üyesi Ali Koç'un açıklamaları ise şok etti. Kürsüye çıkıp, "2 çocuk sahibi bir baba olarak çocuklarımın geleceğinden endişe duyuyorum" dedi.

Fakirlik edebiyatı yapan Koç'un bu çıkışı, vatandaşı gülmekten kırdı geçirdi. Yeniden sahneye çıkan Koç, bu kez gelir dağılımındaki adaletsizliğe dikkat çekerek, "İşçi ücretleri düşük" dedi. Ancak söyledikleriyle yaptıkları birbiriyle çelişti. Koç Holding'in Çekmeköy'deki merkez fabrikasındaki Divan Pastanesi İmalathanesinde çalışan işçiler çok zor şartlar altında çalışıyordu.

Yılbaşı itibariyle maaşlarının düzeleceğini düşünen işçilerin durumlarında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Bunun üzerine işçiler, anayasal haklarını kullanarak Gıda-İş sendikasında örgütlenmeye başladı. Divan Pastaneleri yönetimi ise geçen hafta, hakkını arayan 53 işçiyi tazminatsız işten attı. İşçiler ise çadır kurarak eylem yaptı.

İşçilerden bazıları, "Koç grubu emek hırsızlığı yapıyor" sloganları attı. "Evimize ekmek götüremiyoruz" diyen işçilerin hali ise "işçilerin gelirlerini dert edinen" işadamı Ali Koç'un ikiyüzlüğünü gözler önüne serdi.

Takvim

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.