Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar

Erdoğan'dan Flaş Açıklamalar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. MÜSİAD Genel Kurulu'nda işadamlarına hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısında "Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan ne yaparlarsa yapsınlar alıkoyamayacaklar" dedi. Konuşmasında TÜSİAD'ı eleştiren Erdoğan muhalefet partilerinin seçim vaatlerini de değerlendirdi. Erdoğan "Gezi olayları başladıklarında ne dediler ekonomiyi durduralım dediler az önce başkanın bahsettiği malum kurum bazı özel mahfillerde kadeh tokuşturuyorlar bu millet size bu kadehleri tekrar tattırmayı nasip etmeyecek" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 23. MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısına katılımcılara hitap etti.

"Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan ne yaparlarsa yapsınlar alıkoyamayacaklar" diyen Erdoğan, "Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız, daha çok istihdam oluşturacağız, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara kollarımızı daha çok açacağız, zalimlerin karşısında daha gür sesle itirazlarımızı dile getireceğiz çünkü 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek yola devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

- Şuanda bir panayır yeri açıldı geçmişte de vardı bir veriyorsa beş vereceğim diyenler ekranları başında bizleri izleyen vatandaşlarımıza da bunu özellikle duyurmak istiyorum bir partinin başkanı değilim ama gördüğüm yanlışları söylemek zorundayım ortada bir cinayet var müdahale etmek zorundayız üniversite öğrencileri 45 lira alıyordu şuan 330 liraya yükseldi bu destek değil mi? Muhtar aylıkları 97 liraydı şimdi 904 liraya çıktı bu destek değil mi? Bir de bu dönemde yapılan yeni uygulamalar var eşi vefat eden kadına 2 ayda bir 500 liralık yardım yapılıyor. Bunlar destek değil mi? Sosyal yardımlar kapsamındaki bu tür ödemeler örnekleri çoğaltmak mümkün. Biz önce Türkiye'nin gelişmesini daha sonra toplumun her kesimin bu refahtan faydalanmasını istedik.
Bazı özel mahfillerde kadeh tokuşturuyorlar

- Gezi olayları başladıklarında ne dediler ekonomiyi durduralım dediler az önce başkanın bahsettiği malum kurum bazı özel mahfillerde kadeh tokuşturuyorlar bu millet size bu kadehleri tekrar tattırmayı nasip etmeyecek.

- Türkiye ekonomisi zarar gördüğünde bunun ceremesini hepimiz çekmeyecek miyiz? Devlet nerede diye kapı kapı dolaşan bunlar değil miydi? Çünkü bunlar o dilden anlıyor.

- Gezi olaylarında faiz lobilerinde nasıl çalışıldığını hep anlattık. Oradan gizli bir güç devşiriyorlar mı devşiriyorlar. Faiz hiçbir zaman benim ülkemin faydasına olmadı ve olmayacak ABD, Japonya bu işi hiç bilmiyor mu? Bu ülkede yatırım olur mu hangi anlayış hala biz faizi artıralım diyenin kovalayanı oluyor. Bugün Türkiye'yi IMF baskısından kurtarmışsak bunu verdiğimiz bu kavga ile başlattık hala IMF sultası altında kalmayı arzulayanlar var. IMF'nin malum başkanı ile son görüşmemizde dedim ki bize eğer mali destek verecekseniz verin alacağınız noktasında Türkiye taksitleri öder ve biz dedik ki idari noktada sizden tavsiye almayız şimdi onlara borcumuz yok istediklerinde borç veriyoruz.

Dünya 5'ten büyüktür

- Türkiye'yi 2023 hedeflerine ulaşmaktan ne yaparlarsa yapsınlar alıkoyamayacaklar. Her hesabın üzerinde bir hesap olduğuna inanan insanlar olarak bu mücadeleye devam edeceğiz. Daha çok üreteceğiz, daha çok ihracat yapacağız, daha çok istihdam oluşturacağız, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumlara kollarımızı daha çok açacağız, zalimlerin karşısında daha gür sesle itirazlarımızı dile getireceğiz çünkü 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek yola devam edeceğiz.

Gördüğüm manzara hiç de iç açıcı değil

- Partilerin beyannameleri birer birer açıklanıyor muhalefet partileri ne vad ediyor gördüğüm manzara hiç de iç açıcı değil. Türkiye'nin 12 yıllık birikimini yok etmeyi hedefleyen her saldırı aynı zamanda milletimizin hanesine yazdırmak için mücadele ettiğim kazanımlara yöneliktir. Dolayısıyla bir yerde de şahsıma yöneliktir. Cumhurbaşkanı olmakla ülkenin geleceğine ilişkin sorumluluklarımdan azad olmuş değilim. Tam tersine bu sorumluluklarımın daha da arttığına inanıyorum

- Seçim sürecinde bu şekilde ortaya saçılan vaatleri, nasıl olsa iktidara gelemeyeceğini bilenlerin sorumsuzluklarının ürünleri olarak görüyorum. Sırtlarında yumurta küfesi olmadığı için akıllarına düşeni, ağızlarına geleni vaat diye ifade ediyorlar. Birisi çıkıyor bakıyorsunuz '1500' diyor. Birisi çıkıyor bakıyorsunuz '1600' diyor. Birisi çıkıyor diyor ki '5 bin.' Eğer bu vaatlere oy verilecekse herhalde 5 bine oy vermek lazım. Böyle bir şeyin olması mümkün mü?

Bol keseden dağıtıyorlar

- Vaatlerine bakıyoruz herkese bol keseden dağıtıyorlar bunlar yıllarca bizim sosyal yardım politikalarımızı eleştirdiler Ramazan'da dağıttığımız yardım paketlerinden dolayı makarnacı dediler. Kömür dağıttık bir biz bu kömür rezervini kullanıp değerlendirelim göreve geldiğimizde kamyonlar yatıyordu bunlara da bir istihdam sağlayalım dedik. Birdenbire sosyal yardım sevdalısı kesildiler.
- Avrupa Birliği bize akıl verme kendine sakla bize diyorlar ki arşivleri açın 12 yıldır arşivler açık. Biz arşivlerimizi açmaya hazırız 1 milyon belge açık gerekirse askeri arşivleri de açarız Ermenistan arşivleri açsın üçüncü ülkelerde varsa onlar da açsın tarihçiler çalışmalarını yapsın getirsinler önümüze yüzleşmek gerekiyorsa ona ada varız. Bundan sonraki süreç daha farklı olacak.

'5 bin lira verene vermek lazım herhalde'

Geçtiğimiz günlerde iktidara gelmeleri durumunda asgari ücreti 5 bin lira yapacaklarını söyleyen Haydar Baş'ın bu vaadi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da dikkatini çekmiş. 23'üncü MÜSİAD Olağan Genel Kurulu toplantısında yaptığı konuşmada muhalefet liderlerinin seçim vaadlerini eleştiren Erdoğan, isim vermeden Haydar Baş'a da göndermede bulunarak, "Biri çıkıyor asgari ücret 1600-1800, biri diyor 5000 lira. Buna göre 5000 lira diyene vermek lazım herhalde" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.