'İsrail Para Bile Teklif Etti'

'İsrail Para Bile Teklif Etti'
İsrail'in Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara gemisine yaptığı alçakça saldırının 5'inci yıl dönümünde İHH Başkanı Yıldırım'dan şok iddia: İsrail hukuk mücadelemizden vazgeçmemiz için bize 1 milyar dolar teklif etti

Önümüzdeki pazar, Filistin'e yardım götüren Mavi Marmara gemisine İsrail'in yaptığı saldırının beşinci yıldönümü anılacak. 10 kişinin şehit edildiği saldırıyla ilgili konuşan İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Başkanı Bülent Yıldırım "Mavi Marmara saldırısıyla artık 'Filistin davası' Filistinlilerin olmaktan çok dünyadaki vicdan sahibi insanların sorunu olmuştur. 31 Mayıs'ta herkesi saat 05.00'te Fatih Camisi'ne davet ediyoruz. Oralar tamamen insan seli olsun. Yukarıdan çektiğimiz görüntülerle bu ortaya konulsun ki, İsrail, 'Bu halk kendine yapılan kötülükleri unutmaz' mesajını alsın." diye konuştu.

'SENİ ÖLDÜRECEĞİZ'
İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayarak, canlı yayında Mavi Marmara Gemisi'ne saldırdığını vurgulayan Yıldırım "İsrail canlı yayında bizleri katletti. Daha sonra Uğur Süleyman Söylemez'in şehadetiyle şehit sayısı 10'a çıktı. İsrail, Türkiye ile ilişkileri tekrar normalleştirmeye çalışıyor. Bunun için Mavi Marmara'nın ve Filistin davasının unutulduğu dönemleri bekliyorlar" dedi. Mavi Marmara davasının hukuki sürecine de değinen Yıldırım "Mavi Marmara Gemisi'nde 5 yıl sonra keşif kararı verildi. Bu hukuk tarihinde bir garabettir. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde çok büyük başarılar elde ettik. Bu davalardan vazgeçmeyeceğiz. İsrail'den bize gelen tehdit ve teklifleri reddettik. Çok ciddi doğalgaz anlaşmalarında pay sahibi olmamız, kurulacak bir takım liman ve gümrük sahalarında ortak olmamız, çok büyük miktarlarda 1 milyar dolara yakın para teklifleri var. 'Biz seni Türkiye'de öldüreceğiz' diye de beni tehdit ediyorlar" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum