Meteliksiz 'Milyoner'lerin Hayatı Karardı

Meteliksiz 'Milyoner'lerin Hayatı Karardı
Sigortalı olma vaadiyle dolandırılarak üstlerine onlarca şirket kurulan üç arkadaştan biri kahrından öldü, biri cezaevinde, diğeri tutuklanacağı günü bekliyor. Üç arkadaşı dolandırmakla suçlanan muhasebeci Erol Türe ise serbest ve lüks içinde yaşıyor

İzmir'de Fethi Gökdere (45), kuzeni Gurbet Uzun (38) ve yakın arkadaşları Rıfat Atmaca'nın (43) hayatı 2006'da muhasebeci Erol Türe ile tanışmalarının ardından hiç eskisi gibi olmadı. İşsiz olan üç kafadarı sigortalı yapacağını söyleyerek kandırıp notere götüren Erol Türe, çeşitli belgeler imzalattıktan sonra ortadan kayboldu. Hayatlarına devam eden üç arkadaşa bir yıl sonra Maliye Bakanlığı, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Gelir Dairesi Başkanlığı'ndan vergi borçları ve ödeme emirleri gelmeye başladı. O günden sonra mahkemeden mahkemeye koşan üç arkadaştan Rıfat Atmaca'nın üzerine 14 şirket kurulduğu ve 10 milyon TL'ye yakın borcu olduğu ortaya çıktı. 3 yıl önce "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezası verilen Atmaca, daha önce ertelenen 2 yıllık hapis cezasının da bu cezaya eklenmesi üzerine bunalıma girdi. Sıkıntı ve strese dayanamayan Atmaca, geçen yıl 43 yaşındayken hayatını kaybetti. Üzerine 13 şirket kurulan ve yaklaşık 20 milyon TL borcu olan Gurbet Uzun da "Sahte fatura düzenlemekten" 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Ceza Yargıtay tarafından onanınca 1.5 yıl önce tutuklanan Uzun cezaevine konuldu.

'ÖMRÜMDEN ÖMÜR GİTTİ'
Adına 9 şirket açılan ve 6 milyon TL borcu bulunan Fethi Gökdere ise kara kara düşünüyor. Yıllardır davalarla boğuştuğunu, sefalet içinde ve her an tutuklanma korkusu yaşadığını söyleyen Gökdere, "Son 5-6 yılda, ömrümden bir ömür daha gitti. Bir davadan 15 ay ceza aldım ve temyiz ettim. 2 davam da devam ediyor. Yaşlandım, çöktüm. Geceleri uyuyamıyorum. Ne yapacağımı bilemiyorum. Kuzenim cezaevinde, arkadaşımsa kahırdan öldü. Hiçbir suçumuz yokken ceza aldık. Gerçekler açığa çıksın, aklanalım istiyorum. Erol Türe ise bizi dolandırarak elde ettiği paralarla lüks arabasıyla geziyor. Çeşme'de yazlığı, Mavişehir'de dairesi var" diye konuştu. Üç arkadaşı dolandırmakla suçlanan Erol Türe 1999'da da başka vatandaşları sahte belgelerle Bağ-Kur'lu yapmak isterken gözaltına alınmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum