Bankalara Bir Kıyak ta Gümrük Bakanlığı’ndan

Bankalara Bir Kıyak ta Gümrük Bakanlığı’ndan
Yıllardır Türkiye sayesinde rekor kazanca imza atan bankalar bir kıyakta Gümrük Bakanlığı yaptı. Bankaların erken ödeme tazminatı almaları da yasal zemine kavuşuyor.

Kredi Kartı aidatı başta olmak üzere nerdeyse vatandaşın aldığı nefesi bile paraya çevirmeye çalışan bankaları seçim meydanlarında eleştiren hükümetin ne hikmetse aldığı bütün kararlar bankalara yarıyor.

Daha önce BDDK, halkın büyük tepki gösterdiği Kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti gibi konularda çözüm bulacağım diye görüşmelere başlamış ve tek yaptığı ise bankaların bu “haraç” gibi topladığı paraları, yasal zemine kavuşturarak vatandaşın elini kolunu bağlamıştı. BDDK düzenlemelerinden önce hiç değilse tüketici hakem heyetlerinden parasını geri alma şansı olan vatandaşlar,, bu düzenlemenin ardından bankalar tarafından aleni şekilde yolunmaya başlamış ve BDDK sayesinde zaten rekor düzeyde olan kazançları bile tam üç kat artmıştı.

Şimdi bütün bu kıyaklar yetmemiş gibi Gümrük Bakanlığı bir başka kolay para kaynağına yöneldi. Borcunu erken ödeyen vatandaştan üste para yani erken ödeme tazminatı talep eden bankaların elini rahatlatmak için bu konuda mevzuatın içine çekilecek.

Sözde erken ödeyen herkese indirim yapılacağı şeklinde duyuruluyor ama bardağın diğer tarafında ise bankaların herkesten bu parayı almaları da yasal hale getirilmiş olacak.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı’nın Tüketici Kanunu kapsamında hazırladığı 23 yönetmelikten sonuncusu olan Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliği, dünkü Resmi Gazete’de yayınlandı.

Kısaca artık bankalar sadece borcunu geç ödeyenlerden değil erken ödeyenden de fazladan para alma imkanına kavuşacak! Dahası öngörülen oran %2’yi aşamayacağı yönünde alanına karar. Piyasada bankaların talep ettiği rakam zaten %2 olduğu zaten biliniyor. Kısaca yeni yönetmelikle de bankalar istediklerini almış oldu ve yük bir kez daha vatandaşın sırtına bindirilmiş oldu.

Doğan Medyasının olayı duyuruşu ise “aklımıza mukayyet ol Allah’ım” dedirtti. Hürriyet olayı “o krediyi çekenlere iyi haber” diye duyurdu. Doğrusu vatandaşın her şart altında %2 fazladan ödemesi onları alakadar etmiyorsa bu durumda bu haber kimin için iyi haberdir onu da size bırakıyoruz!

Habervaktim.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.