İsmet Yılmaz Kimdir?

İsmet Yılmaz Kimdir?
26. dönem Meclis başkanı 258 oyla seçilen İsmet Yılmaz oldu.

1982 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Denizcilik Meslek Yüksekokulu makine bölümünü ve 1987 yılında da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 1990 yılında İsveç Malmö Dünya Denizcilik Üniversitesinde Master derecesini "Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi" alanında yaptı.

DENİZCİLİK MÜSTEŞARLIĞI YAPTI

2002 yılında Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim dalında, Özel Hukuk alanında Yüksek Lisansını tamamladı. 20 yıl kamuda ve özel şirketlerde Denizcilik sektöründe Mühendis ve Müşavir Avukat olarak hizmet verdi. 31 Aralık 2002 ile 8 Mayıs 2007 tarihleri arasında Denizcilik Müsteşarlığında Müsteşar olarak görev yaptı. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

24. DÖNEM MİLLETVEKİLİ OLARAK MECLİS'E GİRDİ

Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nın 114 üncü maddesi gereğince 22 Temmuz 2007 Türkiye genel seçimleri öncesi tarafsız Ulaştırma Bakanı olarak görev yapmıştır. 31 Ekim 2007 tarihinden itibaren de Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı olarak görev yapmıştır. 24. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 3. döneminde Vecdi Gönül'ün yerine Milli Savunma Bakanlığına atanmıştır. 25. Dönem Sivas Milletvekili olarak TBMM'ye tekrar girmiştir.

26 Haziran 2015 tarihinde Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından TBMM başkanlık seçimleri için AK Parti adayı olarak gösterildi ve yapılan seçimlerde 4. turda Meclis başkanı seçildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.