Davutoğlu'dan Operasyon Açıklaması

Davutoğlu'dan Operasyon Açıklaması
Başbakan Davutoğlu Beştepe'deki 30 Ağustos Resepsiyonu'nda soruları yanıtladı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda yaptığı konuşmasında, "Kimse Türkiye'nin her bir santimetrekaresinde kamu düzeni hakim olana kadar bu huzur operasyonundan vazgeçmemizi beklemesin. 'Dursun, tekrar dönelim, konuşalım', konuşulacak şey değil" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Güvenlikle ilgili aldığımız tedbirlerin seçim güvenliği bağlamında ilişkisi var ama seçimle doğrudan alakası yok. Bazılarının ifade ettiği gibi bu operasyonlar seçimi kazanmak için yapılan veya o amaçla yapılmış çalışmalar değil. Türkiye'nin güvenliği neyi gerektiriyorsa seçim günü dahi yaparız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Demokratik özgürlükler bağlamında süreç devam eder ama silahlı terörle mücadele bağlamında ve bu çerçevede silBaşbakan Ahmet Davutoğlu Cumhurbaşkanlığı Külliyesindeki30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonunda yaptığı konuşmasında, "Kimse Türkiye'nin her bir santimetrekaresinde kamu düzeni hakim olana kadar bu huzur operasyonundan vazgeçmemizi beklemesin. 'Dursun, tekrar dönelim, konuşalım', konuşulacak şey değil" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, "Güvenlikle ilgili aldığımız tedbirlerin seçim güvenliği bağlamında ilişkisi var ama seçimle doğrudan alakas  yok. Bazılarının ifade ettiği gibi bu operasyonlar seçimi kazanmak için yapılan veya o amaçla yapılmış çalışmalar değil. Türkiye'nin güvenliği neyi gerektiriyorsa seçim günü dahi yaparız" dedi.

Başbakan Davutoğlu, Çözüm Süreci'ne ilişkin, "Demokratik özgürlükler bağlamında süreç devam eder ama silahlı terörle mücadele bağlamında ve bu çerçevede silahsızlanma bağlamında ise şartlarımız belli" dedi. Silahsızlanma bağlamında ise şartlarımız belli" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.