Papaz Olmak İstedi Müslüman Oldu

Papaz Olmak İstedi Müslüman Oldu
Alex Jacques Remy. 27 yaşında ve Haiti vatandaşı. Katolik olduğu dönemde iyi bir papaz olmak isterken, eğitim gördüğü okulda kendisi gibi sonradan Müslüman olan hocası sayesinde İslamiyet’i seçmiş.Papaz olmak istedi Müslüman oldu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) aracılığıyla üniversite eğitimi için Türkiye’ye gelen Alex, şimdi Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde okuyor. Müslüman olduktan sonra çok zorluk çektiğini ancak hak dininden vazgeçmediğini anlatan Alex, “Geç bulduğum bu din daha önce hiçbir yerde karşılaşmadığım güzellikte bir şey” diyerek İslamiyet’i seçtiğine binlerce kez şükrediyor. Alex, şimdi bir zamanlar Müslüman olduğu için kendisini evlatlıktan bile reddeden, Katolik olan annesinin hidayete ermesini istiyor.

HOCAM YOL GÖSTERDİ 

Alex, Müslüman olma serüvenini bize anlatır mısın? 

‘‘Haiti’de 19 yaşına kadar Katolik bir çocuk olarak yaşadım. Ülkemde mimarlık fakültesinde okurken herkesten farklı olan Abdullah Zo hocamla yakından tanışma fırsatım oldu. O bana Katolik iken sonradan Müslüman olduğunu söylüyor, İslam’ı araştırmaya davet ediyor ve bu konuda makaleler veriyordu. Sonra bir arkadaşım beni bir camiye götürdü. Orada oturduk ezanı dinledim, namaz kılanları izledim. İlk baştan ‘Bu nasıl din’ diyordum. Sonra İslamiyet’i çok iyi araştırdım ve 8 sene önce bir cumartesi günü Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldum.” dedi. Alex konuşmasını şöyle sürdürdü: “İlk zamanlarımda abdest almak, namaz kılmak, oruç tutmak gibi faaliyetleri garipsiyordum ve şaşırıyordum.  Ama ne için bunları yaptığımızı kavrayınca alıştım. Artık dinimizin bu kurallarını severek yapmaya başladım. 

Babamı 13 yaşında kaybettik. Annem ise iyi bir Katolik’tir. Müslüman olduğum için bana çok kızdı. Çok zorluklar çektim.   Ama ben İslam’ı bırakmadım. Ailem onlar şimdi Haiti’de. İslam’ı sürekli anlattım ve gittiğimde de anlatıyorum. Ailem İslam’a karşı artık yumuşadı. Yeni yeni İslam ile ilgili soru soruyorlar ve eskisi gibi bana kızmıyorlar. Küçük kardeşim de yakında Müslüman olabilir. Bir de anneme selam veriyorum, “Aleyküm selam” diye karşılık veriyor.  İnsanlar Türkiye’de çok büyük nimete sahipler ama farkında değiller. İbadet mekanları oldukça fazla ama ibadet edilme oranı oldukça az. Yeni nesle baktığımızda ibadetten oldukça uzak.   

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum