FETÖ Sahte MİT Timi Kurmuş!

FETÖ Sahte MİT Timi Kurmuş!
Fethullahçı Terör Örgütü Süleyman Demirel Üniversitesi rektörlük seçimlerini etkilemek için, kendilerini MİT çalışanı gibi tanıtan suç timi kurmuş.


Paralel Yapı'nın Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi'ndeki rektörlük seçimlerini etkilemek için kendilerini MİT mensubu olarak tanıtan bir suç timi kurduğu ortaya çıktı. Üniversitede gizli görevle bulunduğunu öne süren sahte MİT timi, Cumhurbaşkanlığı adına faaliyet gösterdiği izlenimini yaratarak seçimlerde Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) lehine lobi faaliyeti yürüttü. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. 
 
'REKTÖR YARDIMCISINA GELDİK' 
 
Skandal, kendisini MİT'çi olarak tanıtan 2 kişinin, eski Rektör Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ve onun ekibindeki 2 üniversite yetkilisine, "Gizli görevle buradayız" diyerek kimlik ibraz etmeksizin görüşmek istemesi üzerine ortaya çıktı. 2 sahte MİT'çiyi Rektör İbicioğlu'nun yönlendirdiği daha sonra anlaşıldı. Görüşme günü, üniversitenin batı kampusundaki rektörlük binasına gelen 2 kişi, "Kayıtlara girmesin, bizim deşifre olmamamız lazım. Kimlik göstermeyiz. Rektör Yardımcısı Süleyman Bey'in ziyaretçisiyiz" diyerek binaya girmek istedi. Ankara'dan geldiklerini ve Cumhurbaşkanlığı ile YÖK tarafından desteklendiklerini söyleyen İbrahim A. ve Serkan D., içeride Rektör Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Süleyman Seydi ve üniversiteye bağlı Yaşam Boyu Eğitim Merkezi'nin müdürü Mehmet Fatih Cebeci ile görüştü. Isparta Emniyet Müdürlüğü, İbrahim A. ve Serkan D.'nin eski Rektör Hasan İbicioğlu tarafından yönlendirildiğini ortaya çıkardı. 2 şahsın 20 Nisan 2015'teki rektörlük seçimlerini İbicioğlu lehine etkilemeye çalıştıkları anlaşıldı. 
 
GÖZALTINA ALINDILAR 
 
Sahte MİT'çilerin rektör adayları konusunda bilgi toplayıp Cumhurbaşkanlığı'na sunulmak üzere sözde bir rapor hazırladıkları yönünde bilgiler üzerine, Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturma başlattı. İbrahim A., Serkan D. ve yine olaya adı karışan Mehmet K. ise gözaltına alındı. 
 
19 GÖZALTI
 
Antalya merkezli FETÖ/PDY'ye yönelik 12 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Antalya, Osmaniye, Adana, İzmir, Elazığ, Aksaray, İstanbul, Tunceli, Şanlıurfa, Manisa, Ordu ve Kütahya'daki operasyonlarda, aralarında bir muvazzaf teğmen ve astsubayın da bulunduğu 19 kişi gözaltına alındı. 

SABAH
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.