Fenerbahçe Galatasaray Odebank basket maçı skor kaç kaç bitti?

Fenerbahçe Galatasaray Odebank basket maçı skor kaç kaç bitti?
Fenerbahçe Galatasaray Odebank maçı için mefesler tutuldu. Maç için geri sayım başladı. Fenerbahçe Galatasaray basket maçı skor kaç kaç olacak merak konusu. İşte basket maçı ile ilgili detaylı bilgiler...

Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank Basketbol maçı bu akşam nefesleri kesecek bir karşılaşmaya sahne olacak. Play-Off serisinin ilk maçında Fenerbahçe Galatasaray'ı 93-79 yenmişti. Şimdi gözler akşam oynanacak Play-Off serisinin ikinci karşılaşmasında olacak. Fenerbahçe Galatasaray Basketbol maçı için spor severler karşılaşmanın yayın bilgilerini merak ediyorlardı. Peki Fenerbahçe Galatasaray Basketbol maçı bu akşam saat kaçta hangi kanaldan canlı olarak yayınlanacak

Fenerbahçe 80-55 Galatasaray Odeabank

Salon: Ülker Sports Arena 
Hakemler: Emin Moğulkoç, Ahmet Ersan Ergüler, Ziya Özorhon 
Fenerbahçe: Ali Muhammed 19, Bogdanovic 17, Datome 6, Udoh 5, Vesely 9, Melih Mahmutoğlu 2, Kalinic 10, Sloukas 12, Barış Hersek, Egehan Arna 
Galatasaray Odeabank: McCollum 6, Sinan Güler 7, Micov 13, Davis 4, Lasme 8, Schilb 7, Göksenin Köksal 7, Ege Arar, Dusan Cantekin, Şafak Edge, Doğukan Şanlı 3 
1. Periyot: 16-19 
Devre: 41-37 
3. Periyot: 60-46 

Fenerbahçe - Galatasaray Odeabank maçının ardından

Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic, 93-79 kazandıkları Galatasaray Odeabank maçının ardından düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi. Maça agresif başladıklarını ve rakibe top kayıpları yaptırarak buldukları kolay basketlerle maçı kazandıklarını ifade eden Obradovic, serinin ikinci maçında da enerji ve konsantrasyonun önemli olacağını vurguladı.

Play-off zamanı çok fazla duygusal şeylerin olduğunu ve bir sonraki maçta da olacağını belirten Obradovic, "Çok agresif başladık, hiç top kaybı yapmadık ve onlara top kayıpları yaptırdık. Kolay basketler bulduk. Bu da maçın anahtarıydı. Şimdi seri 1-0 ve 48 saat sonra ikinci maçımız var. Cuma günü yine enerji ve konsantrasyon çok önemli olacak. Çok fazla enerjisi olan, kaliteli oyuncuları olan ve çok iyi sezon geçirmiş bir takıma karşı çok büyük saygıyla oynadık. Cuma gününe hazırlanıp elimizden gelen en güzel maçı oynamaya çalışacağız. Bu maçtan önce de Türkiye Basketbolu adına böyle bir serinin olmasının çok güzel olduğunu söylemiştim" dedi.

Destekleri için taraftara çok teşekkür ettiğini belirten Obradovic, "Aynı desteği serinin ikinci maçında da bekliyoruz. Bütün Galatasaraylıların evimizde rahat hissetmelerini istiyoruz. Sadece takımı destekleyerek Avrupa’da ne kadar büyük bir derbinin içeriğinin sadece basketbol olduğunu gösterelim herkese" şeklinde konuştu.

Fenerbahçe Galatasaray Basketbol maçı hangi kanalda saat kaçta?
Fenerbahçe Galatasaray maçı bu akşam saat 20:00'da başlayacak. Mücadele NTV SPOR kanalından canlı olarak yayınlanacak

ALİ MUHAMMED: "KOÇUN PLANINI BİREBİR UYGULADIK"

Basın toplantısında konuşan Ali Muhammed ise, "Koçun planını birebir uyguladık ve bu şekilde ilk yarıda öne geçmeyi başlardık. İkinci yarıda da aynı şekilde devam ettik ve farkı açınca rakibin öne geçmesini engelleyerek kazandık" ifadelerini kullandı.

GALATASARAY ODEABANK CEPHESİ

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman da, oyuna tek uzun oyuncu ile başladıklarını vurgulayarak, "Fiziksel olarak pota altında Fenerbahçe’ye çok yenildik. Dış adamlara da çok ekstra sayılar verdik. Melih Mahmutoğlu sezon boyunca 5 sayı ortalamayla oynarken, ilk yarı 12 sayı attı. O zamanda çok ciddi bir fark oluştu. Bunun nedeni savunmada fiziksel mücadele edemememiz oldu. Devre arasında bunu konuştuk. İkinci yarı savunma yaptık. İkinci yarıya baktığınız zaman 17 sayı üçüncü periyotta yemişiz, 19 sayı son periyotta yemişiz. Bu ilk bu akşamın neredeyse yarısı kadar. Öyle olunca da maçın içinde olduk. Bu seriden öncede söylemiştim. Fenerbahçe Avrupa’nın en formda en iyi takımı. İyi basketbol oynuyorlar. Fiziksel güçleri çok fazla. Derbinin de gerektirdiği atmosferi kullanıp, net bir galibiyet aldılar. Özellikle ikinci yarıda oynadığımız oyunu ikinci maça yansıtıp daha çok maçın içinde kalan bir performans ortaya koymaya çalışacağız" dedi.

Galatasaray Odeabanklı basketbolcu Sinan Güler ise ilk yarıda Fenerbahçe gibi bir takımdan 57 sayı yedikleri için kovalamacanın kolay olmadığını söyledi. Tecrübeli oyuncu, "İkinci yarıda oynadığımız basketbolda özellikle savunma tarafından neler yapabileceğimizi gördük. Fenerbahçe’yi tebrik ediyorum. Umuyorum bugün olduğunu gibi şiddetten uzak bir şekilde basketbolun konuştuğu bir seri olarak devam eder" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü'nden Ataman ve Göksenin'e 'Tahrik' eleştirisi

Fenerbahçe Kulübü, dün akşam Galatasaray Odeabank ile oynadıkları play-off yarı final ilk maçında Başantrenör Ergin Ataman ve basketbolcu Göksenin Köksal'ın planlı olarak tribünleri tahrik ettikleri yönünde açıklamalarda bulundu.

Kulübün sitesinden yapılan açıklamada, konuyla ilgili şu ifadelere yer verildi: "25 Mayıs 2016 Çarşamba günü (Dün) Fenerbahçe Ülker Sports Arena’da oynadığımız Galatasaray Odeabank karşılaşmasının ilk dakikasından son dakikasına kadar, rakip takımın antrenörü Ergin Ataman’ın ve rakibin 61 numaralı oyuncusu Göksenin Köksal’ın, Fenerbahçe tribünlerini tahrik etmek için yaptıkları akıl almaz el kol hareketleri ve küfürleri tüm kamuoyunun malumudur.

Ergin Ataman ve Göksenin Köksal, maçın başından sonuna kadar taraftarımızı tahrik etmek için her yolu denemişler, tribünlerin boşaltılması suretiyle maçın seyircisiz oynanması için ellerinden geleni yapmışlar ancak taraftarımızın sağ duyusu bu planlı oyuna müsaade etmemiştir. Milli takımı çalıştıran bir antrenörün ve oyuncusunun, dün akşam tüm Türkiye’nin şahit olduğu, sporun ruhuna aykırı hal ve hareketlerine rağmen, bahse konu kulübün gece yarısı yaptığı açıklama akıl ve izandan yoksundur. Kaldı ki, Abdi İpekçi’de oynadığımız karşılaşmalarda takımımız ve kulübümüzün, bahse konu kulübün göz yumması sonucu, taraftarları tarafından maruz kaldığı küfür ve sporun ruhuna aykırı organize müdahaleler, halen hafızalardadır.

Milli takım antrenörlüğü yapan bir şahsın ve oyuncusunun, daha önceden planlandığı açık olan ve maç boyu devam eden tahrik amaçlı hareketleri konusunda kamuoyunun dikkatini çekiyor, takdiri kamuoyuna bırakıyoruz."

FENERBAHÇE GALATASARAY BASKETBOL MAÇI AYRINTILARI

Yarı final eşleşmesinin ilk maçında Fenerbahçe, rakibini 93-79 mağlup etti ve 1-0 öne geçti. Sarı lacivertlilerde Jan Vesely, ürettiği 24 sayıyla maçın yıldızı oldu. Ali Muhammed mücadeleyi 16 sayı ve 4 ribaund ile tamamlarken, Melih Mahmutoğlu da kenardan gelerek 12 sayı üretti. Karşılaşmada Fenerbahçe adına diğer etkili isimler ise 9 sayı ve 7 ribaundla Luigi Datome, 11 sayı ile Pero Antic ve 8 sayı, 8 ribaund, 4 asist ile Ekpe Udoh oldu. Sarı kırmızılı cephede Erick McCollum 22, Chuck Davis 17 sayı üretti.
Obradovic'in öğrencileri, ilk maçta rakibine karşı ribaundlarda 31-21 üstünlük sağladı. Seride üç maç kazanan takım, finalde Anadolu Efes – Darüşşafaka Doğuş serisinin galibiyle mücadele edecek.
Serinin üçüncü ve gerekmesi durumunda dördüncü maçları, Galatasaray Odeabank ev sahipliğinde Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak.
Fenerbahçe'de Berk Uğurlu'nun sakatlığı bulunuyor. Galatasaray Odeabank'ta ise Caleb Green, sakatlığı nedeniyle bir süredir forma giyemiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.