Kahraman: 'Terör sonbaharın sonunda söndürülecektir'

Kahraman: 'Terör sonbaharın sonunda söndürülecektir'
Araştırma ve Dayanışma Eğitim Vakfı tarafından düzenlenen iftar programına katılan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Sonbahar sonu bu terör denilen hadise iyice söndürülecektir.dedi

ARDEV tarafından Süleymaniye’de iftar programı düzenledi. İftara TBMM Başkanı İsmail Kahraman , İstanbul Valisi Vasip Şahin, ARDEV Kurucu Başkanı Ali Rıza Demircan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda davetli katıldı. Kur’an- ı Kerim tilaveti ile başlayan programda ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlar açıldı. Türkiye’nin terör sorunundan sonbahar sonunda kurtulacağını söyleyen Meclis Başkanı İsmail Kahraman, "Kısa zamanda çok büyük mesafeler katettik, çok şükür Türkiye kendine geliyor, kendine güveniyor. Bu kendine güven meselesinin yayılması lazım. Biz biz olacağız. Şanlı bir mazimiz var. Dünya bizden önderlik bekliyor, biz bunu her gittiğimiz yerde görüyoruz. Yeni Zellanda’ya gittik, Meclis’e girdiğimizde bütün milletvekilleri ayağa kalktı, müthiş bir alkış. Meclis Başkanı dedi ki, ’Bugüne kadar hiçbir devlet, hiçbir heyet böyle karşılanmadı’. Bakınız inşallah Başbakanımızın dediği gibi sonbahar sonu bu terör denilen hadise iyice söndürülecektir. Türkiye daha ötelere gidecektir. Gücümüz yükseliyor, daha da öteye gideceğiz. Önümüzü kesemeyecekler. Türkiye’nin gücü yüksek ve üst seviyededir” dedi.

Programa ev sahipliği yapan ARDEV Kurucu Başkanı Ali Rıza Demircan ise, "İslam dininin yaşanılmasını ve anlaşılmasını engelleyen ana sebepler üzülerek ifade ediyorum ki bir asra yakındır varlığını sürdürmektedir. Bu ana sebeplerden biri Fransız tipi buyurgan ve dışlayıcı laikliktir. Yürürlükteki yasalarla yüce dinimizin insan ve toplum hayatını yönlendirici kurallarının bir bütünlük içinde öğrenilmesi ve yaşanılması engellenmiştir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.