Yozgat kültürünü Ankara'ya taşıdı

Yozgat kültürünü Ankara'ya taşıdı
Yozgat'ın testi kebabı ve kuzu tandır kebabı gibi yöresel yemeklerini tanıtmak için kolları sıvayan Rıza Bal, 20 yıldır çalıştığı bir şirketten istifa ederek, Yozgat'a özgü yemeklerin bulunduğu bir işletmeyi Ankara'da hizmete açtı. 

Türkiye'nin hemen her şehrinde olduğu gibi Yozgat'ın da kendine has yöresel lezzetleri arasında yer alan tandır kebabı Ankaralıların beğenisine sunuldu. Zengin bir mutfak kültürüne sahip Yozgat'ta testi kebabı, arabaşı, parmak çörek ve kuzu tandır kebabı Yozgat yöresine ati lezzetler arasında yer alıyor.

2-313.jpg

YOZGAT'IN MUFTAK SEVDALISI
Ankara’da tandır kebabının olmayışının eksikliğini her zaman kendisinde hissettiğini söyleyen Altın Tandır işletme sahibi Rıza Bal, 10 yıldır bu fikrin hep aklında olduğunu söyleyerek,” Baktım bu projeyi gerçekleştiren yok kolları sıvadım. 20 yıldır özel bir şirkette çalışıyordum. Sırf bu lezzeti Ankaralılarında tatması için çalıştığım şirketten istifa ettim. Bu amaç doğrultusunda çalışmalara başladık. Tandır konusunda Yozgat’ın meşhur ustalarından olan isimleri bünyemize kattık” dedi.

3-194.jpg

YOZGATLILAR MUTLU

2 hafta önce hizmete açılan Altın Tandır’a müşterileri tarafından gelen geri bildirimlerin çok olumlu olduğunu söyleyen Bal, "Lezzetimizin beğenilmesi, girişimlerinin takdir edilmesi, en önemlisi de kültürümüzü yaşattığımız için hemşerilerimiz ve müşterilerimiz teşekkür ediyor. Bu durum da bizi çok mutlu ediyor" şeklinde konuştu. 

ANKARA'DA DUYMAYAN KALMAYACAK 

Yozgat’ın adını Ankara’da olabildiğince duyurmak için ellerinden gelen her şeyi yapacağını ifade eden Rıza Bal, “Şuan doğru yolda olduğumuza inancımız tam. Daha iyisini yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı. Bal, Yozgat’ın bir diğer önemli lezzetlerinden biri olan testi kebabını da önümüzdeki günlerde müşterilerinin hizmetine sokacağını belirtti.

TANDIR KEBABI NASIL YAPILIR?

Rıza Bal, kuzu tandır kebabının yapılışını şöyle anlattı: "Kebap için alınan kuzu eti bir gün önceden tuzlanıp dinlenmeye bırakılır. Bir gün dinlenen kuzu eti daha sonra özel olarak hazırlanan tandır ocağında iki taraflı yanan ateşin ortasına şişlere takılarak yarım saat pişmeye bırakılır. Yaklaşık yarım saat içinde et parçaları sağ ve soldan aldıkları ısı ile kızarır. Bu et parçaları daha sonra tandırdan çıkarılır. Domatesler ve biberler ayrı pişirilir. Pişmiş ve mükemmel bir kıvama sahip olan kuzu eti, pide ekmeği ile servis edilir. İsteğe göre karabiber eklenir. Domates, biber ve kuru soğandan oluşan tabakta, doğranmış pidelerle servis yapılır." 

YOZGATSPOR’UN RENKLERİNİ SEÇTİ
En iyi kebabın Yozgat'ta yapıldığını savunan Bal,  buna rağmen pr çalışmasının olmadığından dolayı ön plana çıkamadıklarını kaydederek, " Bizim niye Yozgat tandır kebabımızın ismi  bu kadar ön plana çıkmıyor diye düşündüm. Tabelamıza da kocaman harflerle 'Yozgat Tandır Kebabı' olarak yazdırdım. Renklerimizi seçerken de Yozgatspor’umuzun renklerinden seçtik” diye konuştu.

4-135.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.