Doçka’larla sızan PKK’ya bahar darbesi

Doçka’larla sızan PKK’ya bahar darbesi
Türk Silahlı Kuvvetleri Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da son üç gündür terör örgütü PKK’ya yönelik kapsamlı bir operasyon yürütüyor.

Bu harekâtın perde arkasında, örgütün Türkiye’ye Kuzey Irak ve Suriye’den sokmayı başardığı, Türk Hava Kuvvetleri için ciddi tehdit oluşturacak ağır makineli Doçka’ları mevzilendirmeye başladığı; askeri birliklerin bulunduğu üs bölgelerine yönelik saldırı hazırlığı yapıldığına dair örgüt içinden gelen istihbaratların yoğunlaşması bulunuyor. Bu nedenle operasyonlarda kara birliklerinin yanı sıra Türk savaş uçakları da aktif görev üstleniyor.

İstihbarat birimleri, hava koşullarının düzelmeye başlamasıyla birlikte örgütün bölgede ve Kuzey Irak’ta güç toplamak için hareketlenmeye başladığına dair ciddi duyumlarla birlikte Türkiye’ye ağır silahlarla sızmak için nerelerde toplandıklarına dair ayrıntılı bilgiler elde etti. Bu bilgiler hem bölgedeki karargahlarda, hem de Genelkurmay Harekât Merkezi’nde değerlendirildi.

DOÇKA’LAR VURULDU

Örgütün özellikle kış öncesi Kuzey Irak’tan ve Suriye Kobani’den Türkiye’ye sokmayı başardığı Doçka’ları mevzilendirdiği anlaşıldı. Bölgede alçak uçuşlarla harekât yapan savaş uçakları ve helikopterler için tehdit oluşturacak Doçka’ların Hava Kuvvetleri’nce imha edilmesi kararlaştırıldı. Savaş uçakları önceki gün Hakkâri Yükseova’da düzenlediği taarruzlarla Doçka’ların bulunduğu mevzilere bomba yağdırdı. Ardından kara birlikleri de bölgeye operasyon başlattı. Hava taarruzlarında 22 teröristin etkisiz hale getirildiği anlaşılırken, iki Doçka ele geçirildi.

3 GÜNDE 46 TERÖRİST

Türk Hava Kuvvetleri’nin Hakkâri’deki harekâtı dün de devam etti. Dünkü sortilerle iki Doçka mevzisi daha imha edildi. Tunceli Merkez, Kutu Deresi ve Vartinik Deresi bölgeleri Mehmetçik tarafından çembere alındı. Sığınaklarda gizlenmeye çalışan teröristlere yönelik operasyonlarda da 14 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Bitlis, Tatvan, Anadere bölgelerinde de bir PKK’lı ölü, bir terörist de yaralı ele geçirildi. 24 Mart’ta Kuzey Irak’a yapılan hava taarruzlarında da 8 PKK’lı etkisiz hale getirildi. Böylece üç gün içinde toplam 46 terörist etkisiz hale getirilirken, 4 Doçka mevzisi de imha edilmiş oldu.

HER BÖLGEDE 500 ASKER

Operasyon yürütülen her bölgede PKK’ya yönelik bahar temizliği harekâtlarına karada 500 kadar asker katılıyor. 150-200 kadar asker bölgeye yayılarak çember güvenliğini alırken, 300-350 kadar asker de sıcak temas bölgesine operasyon yapıyor.

HÜRRİYET

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.