Rotary’e eğitim desteği

Rotary’e eğitim desteği
Yayınlanan “gizli” genelgeyle “Rotaryenlerin” desteklenmesi için talimat verildi...

Eğitim sistemimizi milli ve manevi değerlerimize uygun hale getiremediğimiz gibi şimdi de masonik yapılanmalar okullarımıza ve öğrencilerimize kanca attı. Milli Eğitim Bakanlığı, masonların arka bahçesi olan Rotary Kulübü’nün yeni açılan sitesine bakanlığın Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu imzalı belge ile destek istedi. 

EĞİTİM SİSTEMİMİZ MİLLİ OLMALI

MİLLİ Eğitim Bakanlıklarınca, geliştirmiş olduğu projeler kapsamında eğitimdeki milli değerlerimiz bir bir yok edildi. Eğitim sistemine bir türlü çözüm bulamayan, eğitimi milli ve manevi değerlerden uzaklaştıran bakanlık, şimdi de yeni uygulamasıyla eğitim sistemimizi ve projelerimizi Rotaryenlerin vicdanına bıraktı. 

1-361.jpg
 
Milli ve manevi değerlerimizden her geçen gün uzaklaşan eğitim sistemimize şimdi de Rotary Kulübü kanca attı. Milli Eğitim Bakanlığı, Rotary Kulübü’nün yeni açılan sitesine Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu imzalı belge ile destek istedi. Türkiye’nin tüm İl ve İlçe milli eğitim müdürlüklerine 16.03.2017 tarihinde gönderilen belgede Rotary kulübünün, yaptırdığı okullardan ve yardımlardan bahsedilirken, Rotary 2420 ve 2430 bölge federasyonlarının bugüne kadar verdiği destek ve bu okulların gösterdiği başarıdan övgüyle söz edildi. Belge daha sonra tüm okullara gönderildi. Öte yandan bu kuruluşun yaptığı projelere velilerin ve öğrencilerin yönlendirilmesinin teşvik edilmesi, tüm proje kapsamındaki okul ve öğretmenlerin Rotary kulübün internet sitesi olan www.eğitimdostları.com’a  kayıt yaptırarak destek olunması yönünde talimat verildi. 

İMZALI BELGE GİZLİLİK İÇERİYOR

MÜSTEŞARIN il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine gönderilen talimatın daha sonra 3 gün bekletilerek tüm okul müdürlüklerine belge ulaştırıldı. Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu imzalı genelgede, “Rotary 2420 ve 2430 Bölge Federasyonları bu güne kadar eğitime destek olmak amacıyla farklı illerde ve türlerde 26 okul binası inşa ederek bakanlığımıza hibe etmiş olup, bu okullarımızda eğitimler başarıyla devam etmektedir. Federasyon bu kez www.eğitimdostları.com/ adresinde eğitime destek olmak amacıyla bir site açmış olup, tüm okulların ihtiyaçları için okul müdürlüklerinin proje başvurularını almakta ve bu başvuruların imkânları nispetinde karşılanması için kişi, kurum ve kuruluşlardan gönüllü destek almakta ve federasyon olarak kendisi de maddi katkıda bulunarak okullarımızın ihtiyaçlarını karşılaya bilmektedir. Konu hakkında ek bilgi gerektiğinde sitedeki adresten gerekli temaslar kurulabilir. Söz sitenin okul müdürlüklerimize ve öğretmenlerimize duyurulması ve tanıtılması, federasyon okullarımızda öğretmenler, veliler ve öğrencilerin yararına yönelik eğitim ve sağlık konularında gerçekleştirmek istedikleri projeler ve faaliyetlerde mevzuatımız dairesinde işbirliği yapılması hususlarında bilgilerinize ve gereğinize arz ederim” ifadelerine yer verildi.
 
 1-360.jpg

DAHA ÖNCE NELER YAPILDI

Geçtiğimiz yıllarda İstanbul İl Milli Eğitimi Müdürlüğünün ‘Dinlerarası Diyalog’ adı altında Anasınıfı, İlkokul ve Ortaokullarda papazlar eşliğinde “Birlikte Yaşama ve Kardeşlik” konulu seminerleri verildi. Daha sonra Hatay’da Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği Comenius Projesi Olimpiyat Oyunları oynandı ve öğrenciler, Avrupalı öğrencilerle birlikte nargile keyfi yapıp, içki içti, havuzda bikinili pozlar verdi. Ardından Milli Eğitim Bakanlığının kendi sitesinde yayınlanan AB Kulübü ile ilgili yeni bir uygulama yer aldı. M.E.B’nın sitesinde İmam Hatip Liselerini de kapsayan AB Kulüpleri kuruldu.  Öğrenciler, kulüplerin ne için kurulduğunu dahi anlamadı. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Milli Eğitim Müdürlüklerine, Rotary kulübüne destek olunması çağrısında bulundu.
 

“ROTARY” KULÜBÜ NEDİR?

23 Şubat 1905 günü ABD’de kurulan kulüp 1922’de “ROTARY INTERNATIONAL” adını almıştır. Türkiye’de ise 1956’da kurularak, eğitim (üniversiteler ağırlıklı) ve siyasi hayatta aktif birçok kişiyi bünyesinde barındırmaktadır. Aynı zamanda ilk Rotary kulübünde kabul edilmiş, her iş ve meslekten bir faal üye bulundurma kararı gereği farklı meslek dallarından üyeleri mevcuttur. Türkiye’deki Roteryanler Amerika ve Avrupa’daki üst akıl olan abilerinin sözünden hiç çıkmazlar, olabildiğince onlara hoş görünmeye ve her istediklerini yerine getirmeye çalışırlar. Üyeleri genellikle siyaset, bürokrasi, eğitim, ekonomi ve sosyal alanlarındaki etkin kişilerden seçilir. Bir toplumu yönlendirmenin en kolay yolunun kilit kişileri kontrol altına alarak kendi istekleri doğrultusunda kararlar aldırmak olduğunu bilen Roteryanlar bu yüzden etkili insanlarla çalışmalar yaparlar. 

ÖVGÜYLE BAHSEDİLİYOR

Milli Eğitim Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, “Rotary 2420 ve 2430 Bölge Federasyonları bugüne kadar eğitime destek olmak amacıyla farklı illerde ve türlerde 26 okul binası inşa ederek bakanlığımıza hibe etmiş olup, bu okullarımızda eğitimler başarıyla devam etmektedir. Federasyon bu kez www.egitimdostlari.com/ adresinde eğitime destek olmak amacıyla bir site açmış olup, tüm okulların ihtiyaçları için okul müdürlüklerinin proje başvurularının bu siteye yapılması gerektiği yönünde ayrıca tüm öğrenci, veliler ve öğretmenleri söz konusu internet sitesine yönlendiriniz” ifadelerini kullandı. 

“DESTEK OLUN” TALiMATI

MİLLİ Eğitim Müsteşar Yardımcısı Doç. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, tüm il Milli Eğitim müdürlüklerine yazı göndererek, mason kuruluşu olan Rotary Kulübü’ne destek olunması ve projelerin internet sitesinde paylaşarak, “Elinizdeki projeleri teslim edip, öğrenci ve velileri yönlendirin” talimatı verdi. Ancak imzalı belge gizli tutuldu.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum