Ensarioglu'ndan HDP'ye zor soru!

Ensarioglu'ndan HDP'ye zor soru!
AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu Anlattı. Ensarioğlu’na göre Doğu ve Güneydoğu’da “ EVET” patlaması yaşanacak.

Ak Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu, 7 Haziran’da demokrasi, Türkiyelileşme gibi söylemlerle oy istediler milletten. Halkta bundan sonra şiddet olmayacaksa, barış huzur olacaksa HDP’de buna katkı sunacaksa buna bir şans vermek gerekir diye oy verdi. Ama 7 Haziran sonrası gördük ki iradeleri kendi ellerinde değil. 80 milletvekili ile güçlü bir şekilde meclise girdikleri halde hiç bir gerekçe ortada yokken yeniden çatışma sürecine geçtiklerini söylediler. Daha sonraki süreçten  bugüne kadar  bir taktik  değişikliği oldu örgütte. Şiddeti şehir merkezlerine taşıdılar. Orada halkın kendilerine destek vereceğini düşünürek güçlü bir direnç oluşturacaklardı. Sivillerle güvenlik güçleri arasında bir çatışma olduğu,  devletin sivilleri öldürdüğü ve sivillerin de devlete isyan ettiği şeklinde yeni bir strateji geliştirdiler. Ama bu strateji tutmadı ters tepti" dedi.

“HDP’YE ÇOK KIZGINLAR”

Psikolojik üstünlük devlette tabiki. Milletin yaşamını zehir ettiler. Buna da halk tepki gösterdi.  HDP, PKK’ya  “durun ben varım ben bunun için oy aldım.Bir sorun ben çözerim” demek yerine halkı reddetti. Örgüt bu şiddeti meşrulaştırma çabasına girdiği için hem örgüte hem de kendilerine sahip çıkmadığı için HDP’ye çok ciddi kızgınlık var.

“BU ÇOK BÜYÜK ÇELİŞKİ”

HDP çıkıp hayır diyor da  millet ne diyor? Bir taraftan çıkıp diyeceksiniz ki bu sistem Kürtlere zulmetti, hak tanımadı yok saydı asimilasyon ve inkar politikası güttü. Ben bu sisteme karşı mücadele ediyorum diyorsunuz. Otuz yıldır bu sistemi yıkmak için silahlı mücadele ile  uğraşıyorsunuz. Ama şimdi sistem değişikliğine “hayır” diyorsunuz yani bu sistem  devam etsin diyorsunuz çok büyük çelişkidir ve bunu anlamakta millet zorluk çekiyor. Selahattin ise  Kürt mahallesinde  top koşturduğu halde zihni ve beyni hep Türk solundaydı. Gösterdiği reflekslerde Kürt refleksi değil Türk solunun refleksidir. O yüzden bu çelişki bugün farklı bir şekilde kendini ortaya koydu. Şimdi CHP’nin  “hayır” demesini anlarsınız. Çünkü bu vesayet sistemini kuran ve kurgulayan CHP mantığıdır. Bu seçkin elitist ve seçkinci tavır, halkı hep biz yönetiriz diyerek bu vesayet sistemini geliştirdiler ve yönelttiler.Onlar toplum mühendisidirler onlar halka inanmazlar ama HDP’nin yeni sistemine karşı çıkması  Kürtleri tatmin etmiyor.

“EVETLER PATLAYACAK”

Türkiye  genelinde 55-60 arasında değişken bir takım anketler var. Bölgenin tamamı AK Parti’nin bugüne kadar  aldığı oyun çok üstünde oy alacak.

AKŞAM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.