ÖSYM'den silgi mağdurlarına müjde: Değişti

ÖSYM'den silgi mağdurlarına müjde: Değişti
ÖSYM, öğrencilerin silmediği ve cevap kağıdında iz bıraktığı gerekçesiyle büyük tepkisine neden olan silgiyi değiştirdi

ÖSYM, 12 Mart’ta yapılan ve 2 milyon 162 bin 895 kişinin katıldığı Yükseköğretime Geçiş Sınavı’ndan (YGS) sonra öğrencilerin silmediği ve cevap kâğıdında iz bıraktığı gerekçesiyle büyük tepkisine neden olan silgiyi değiştirdi.

Öğrenciler sosyal medyada ve internetteki forumlarda günlerce “Optik okuyucunun, iyi silinmemiş işareti de okuyabileceği” dile getirerek endişelerini belirtti.

Amaç, 10 Haziran’da yapılacak olan ve 1 milyon 649 bin kişinin katılması beklenen Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) daha önce kullanılan silgilerin dağıtılmasını sağlamaktı. 

ÖSYM, tepkilere olumlu yanıt verdi ve yeni bir silgi ihalesine çıktı. İhale sonucu, 12 Mart’taki YGS’de kullanılan beyaz silgiler yerine, daha önceki sınavlarda olduğu gibi mavi silgiler alındı.

ÖSYM, daha önce kullanılan silgilere dönüş yapıldığını, geçen ayki ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) ve KPSS’de (Kamu Personeli Yerleş- tirme Sınavı) bu silgilerin kullanıldığını kaydetti. Yeni silgileri test eden ÖSYM yetkilileri, marka ve maliyet konusunda bilgi vermedi. 10 Haziran’daki LGS’de binlerce öğrenci için yeni silgiler sürpriz olacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.