Dünyanın en büyük fuarına Türk damgası

Dünyanın en büyük fuarına Türk damgası
Dünyanın en büyük havacılık ve uzay fuarı Paris Air Show,bugün kapılarını Le Bourget Havalimanı’nda açıyor.

Havacılık sanayindeki son gelişmelerin sergileneceği fuara bu yıl Türk Havacılık Sanayi (TAI) ürünlerini damgasını vuracak.

Türkiye, 69 yıl sonra kendi tasarladığı hava araçlarını Paris Air Show’da sergiliyor. 1948 yılında Türk Hava Kurumu Uçak Fabrikası, Paris’teki fuara THK-13 uçan kanat planörünü getirmişti.

Fuarda, TAI tarafından tasarlanıp imal edilen Hürkuş eğitim uçağı gösteri uçuşu gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz hafta Ankara’dan yola çıkan ekip, Paris’e ulaştıktan sonra test uçuşlarını gerçekleştirdi. İkinci Hürkuş uçağı ise kanat altında taşıdığı füze ve mühimmatlar ile statik alanda sergileniyor. Hürkuş’un yanı sıra dikkat çeken bir başka ürün, gelecek yıl gökyüzü ile tanışacak T625 helikopteri. 12 koltuk kapasiteli, 6 ton ağırlığına sahip helikopter hem sivil hem de askeri amaçlı kullanılacak.
skthn_1497799596_66.png

SİLAHLI İHA ANKA-S

TAI’nin T129 ATAK, silahlı İnsansız Hava Aracı haline getirilen ANKA-S de statik alanda sergileniyor. ANKA-S, kanat altlarında ikişer adet Roketsan imalatı MAM-L mühimmatı taşıyor.

YERLİ MOTOR TANITILACAK

Bir diğer Türk şirketi TUSAŞ Motor Sanayi (TEI) ise ANKA için geliştirdiği PD180 motorunu getirdi. Çift kademe turboşarj sistemine sahip dizel motor ile ANKA’nın yurtdışı satışında önemli bir engel daha ortadan kalkmış olacak. TEI ayrıca T625 yerli helikopterde kullanılacak TS1400 turboşaft motorunun modelini de Paris’e getirdi.
 

UÇAK SİPARİŞ YARIŞI

Havacılık dünyasında en çok konuşulan konuların başında Katar’a uygulanan yaptırımlar geliyor. Katar Havayolları, fuarda tanıtımına büyük önem verirken sergi alanına ise Boeing 777 yolcu uçağı getirdi. Şirket yeni kabin konseptini bu uçakla tanıtıyor. Fuarda Boeing ve ev sahibi Airbus arasında uçak satış rekabetinin yaşanması bekleniyor. Her iki imalatçı bir önceki fuarda 200’er adet yolcu uçağı siparişi almıştı.

6alfx_1497799686_9729.png

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.