Sakın! Korsan film izleyen de, indiren de yandı

Sakın! Korsan film izleyen de, indiren de yandı
Avrupa Adalet Divanı internetten yasadışı yollardan film izlemenin önüne geçmek için The Pirate Bay'in yasaklanması için ilk adımı attı.

Avrupa Adalet Divanı (AAD), internetten yasadışı yollardan film izlemenin önüne geçmek için yeni bir karar aldı.

Divan, alınan karar kapsamda kullanıcıların korsan içerikleri elde etmeleri için iletişimi kolaylaştırdığını öne sürdüğü The Pirate Bay'in yasaklanması için ilk adımı attı.

İnternetin en büyük korsan sitelerinden biri olan The Pirate Bay'ın kurucuları bu karardan önce ortadan kaybolsa da, site hala internetin en büyük korsan sitelerinden biri olmaya devam ediyor. 

Ancak milyonlarca kullanıcının korsan film izlemesine izin veren sitenin geleceği şimdilerde tehlikeye girmiş durumda.  Çünkü Avrupa Adalet Divanı, Hollandalı ISP'lerin (İnternet Servis Sağlayıcısı) The Pirate Bay'e erişimi engellemelerine hükmetti. 

Avrupa Adalet Divanı kararı "The Pirate Bay gibi telif hakkı ile korunan çalışmaları paylaşmayı mümkün hale getiren bir çevrim içi platformu yönetmek, bir telif hakkı ihlali oluşturabilir" ifadeleri ile savundu. 

Söz konusu karar diğer Avrupalı ISP'lerin de The Pirate Bay ve benzeri yasa dışı torrent web sitelerini engellemesinin önünü açabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.