Yağ Yakıcı ve Karbonhidrat hakkında bilinmesi gerekenler

Yağ Yakıcı ve Karbonhidrat hakkında bilinmesi gerekenler
İyi bir definasyon dönemi için kullanılan yağ yakıcı, yüksek yağ oranlarına sahiptir. Zayıflama üzerine bir takviye gibi gözükse de, vücudun içerisinde farklı görevleri bulunmaktadır.

Ancak, temel görevinin yağ asitlerini parçalayıp onları enerji üretebilecek mitokondriye taşımasıdır. Peki yağ yakıcı nasıl kullanılır nedir, ne zaman ve nasıl kullanılması gerekmektedir bunları ayrıntılı bir şekilde gözden geçirelim.

  • Yağ yakıcı Nedir?

Öncelikle, birçok insanın merak ettiği sorulardan birisi olan yağ yakıcı nedir? Sorusunu yanıtlayalım. Vücudumuzda bulunan amino asitlerden sentezlenen bir madde olan yağ yakıcı, vücudun böbrek ve karaciğerlerinde üretilmektedir. Bunun yanı sıra, kalpte ve kaslarda dahi depolanabilmektedir. Ancak, insan yaşlandıkça vücuttaki üretim de yavaşlar ve karnitin kadar azalma görülür. Böyle durumlarda, dışarıdan karnitin alarak ihtiyacınızı giderebilirsiniz.

  • Yağ yakıcı Ne İşe Yaramaktadır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi yağ yakıcı miktarı, yağ asitlerinin hücreye ulaşmasını sağlamakla görevli bir maddedir. Kan yardımıyla yağ asitlerini alır ve hücreden doğru mitokondriye iletir. Mitokondri ise hücrelerdeki enerji santralleridir ve aldığı yağları yakarak enerjiye dönüştürür, vücuttaki yağ yakımını da oldukça kolaylaştırır.

Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Karbonhidrat kullanımı, tüketeceğiniz karbonhidrat tozunun markasına göre kullanımı değişiklik gösterse de, genellikle 1 günde 300 gram karbonhidrat tozu tüketmeniz gerekmektedir. 3 öğüne bölerek her öğünde 100 gram tüketmeniz gerekmektedir. Öğünlerinizin ardından almanız ile daha hızlı kilo alımını sağlayacaksınızdır.

  • Karbonhidrat Tozu Faydaları

“Karbonhidrat tozu nedir?” sorusunu sizlere anlattık. Peki karbonhidrat tozunun faydaları nelerdir? Karbonhidrat tozu elektrolitlerin kaybını önlemektedir. Vücudunuzda kalan suyun dengesini sağlamakta ve kolesterol seviyenizin düşmesine yardımcı olmaktadır. Karbonhidratlar ek gıda ve normal gıda olarak alındığı zaman insülin, glikoz ve kan dengenizin korunmasını sağlamaktadır.  Vücutta kolaylıkla sindirilebilmektedir.

Vücudun enerji kaynağıdır. Bedensel ve zihinsel gelişime yardımcı olmaktadır. Kullanmanız gereken miktarı almanız halinde hızlı bir şekilde kilo alımı gerçekleştirebilirsiniz. Kullanım talimatlarını okumanızı öneririz.

  • Karbonhidrat Tozu Zararları

Araştırmalara göre karbonhidrat tozu kullanımında bir zarar görülmektedir. Fazla kullandığınız ne olursa olsun vücudunuza zarar verebileceği için kullanma talimatlarının dışına çıkıldığında büyük zararlara yol açabilmektedir. Fazla tüketmeniz sizin daha hızlı kilo almanızı sağlamayacaktır. Bundan dolayı ölçüsünden çıkmamanızı öneririz.

Vücudumuzda Kreatinin Üretimi

Vücudumuzdaki kaslarımız enerjilerini ATP’den almaktadır. ATP ise 3 farklı yolla üretimi sağlanmaktadır.  100 metre koşularında ya da ağırlık kaldırmalarında vücut kaslarımız fosfajen sistemini enerji olarak kullanmaktadır. ATP kullanıma başlanınca fosfattan 1 adet kaybederek ADP olmaktadır. Kaslarımızda bulunan Kreatin fostaf, bir fosfatı ADP’ye vererek tekrar ATP olmasını sağlamaktadır. Bu şekilde kaslar için enerji sağlayacak olan ATP ortaya çıkmaktadır. Bu süreç hızlı bir şekilde ilerlemesinden dolayı kısa süre içerisinde vücudumuzdaki kreatin fosfat biter ve vücudumuz yavaşlar. Kreatin fosfatın bitiminden sonra vücudumuz bir diğer enerji yolu olan yağ ve karbonhidratı kullanmaya başlar. Bu yol vücudumuz için verimsiz bir yoldur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.