İstifa eden AK Partili Başkan'dan açıklama

İstifa eden AK Partili Başkan'dan açıklama
Kale Belediyesi Başkanı Erkan Hayla, istifasıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

AK Parti'den istifa ettiğini açıklayan Denizli'nin Kale ilçesi Belediye Başkanı Erkan Hayla, partisinden istifa etme sebebine ilişkin "Denizli'de olup biteni anlatmak, göstermek için birisi feda edilecekse o da ben olayım dedim. Seve seve de kendimi feda ediyorum." dedi.

Hayla, Denizli Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, dün akşam sosyal medya hesabından çok sevdiği partisinden istifa ettiğini duyurduğunu hatırlattı.

Seçmenlerden ve AK Parti camiasından özür dileyen Hayla, "Kesinlikle partime, partimin politikalarına muhalifliliğim yoktur. Bugün AK Parti'nin ve MHP'nin izlediği politikalara sonuna kadar destek veriyorum. " diye konuştu.

istifa_eden_ak_partili_baskandan_aciklama_1498235134_5779.jpg

"Allah, Recep Tayyip Erdoğan reisi ve Devlet Bahçeli reisi başımızdan eksik etmesin. İyi ki varlar." ifadesini kullanan Hayla, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda Türk devleti, Türk milleti, onların varlığına muhtaç. Partimden istifa ederken benim isyanım, Denizli il yönetimine, il teşkilatınadır. Maalesef Denizli'de tabiri caizse biz reisi sırtından vuruyoruz. Reis dünya ile savaşıyor, biz burada küçük işler peşinde koşuyoruz. Birbirimizle dalaşıyoruz, birbirimizle uğraşıyoruz, birbirimizi yiyoruz. Daha ona destek olacağımıza belki de buralardan kuyusunu kazıyoruz. Bu beni misliyle üzüyor."

Bazılarının "Denizli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine yapılan atama için başkan istifa etti" dediğini aktaran Hayla "O bardağı taşıran son damla. Bugüne kadar hiçbir atamada, hiçbir belediye başkanının fikri alınmadı. İlçe teşkilatlarının, ilçe başkanlarının ne düşündüğü umurlarında değil. Seçilmişler, atanmışlara değişilmemeli diyorum. Ama hep değişiliyor. Denizli'de olup biteni anlatmak, göstermek için birisi feda edilecekse o da ben olayım dedim. Seve seve de kendimi feda ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

"FETÖ'NÜN YURDUNA EL KOYDUM"

Hayla, FETÖ'nün yurduna ilk el koyan belediye başkanı olduğunu dile getirerek "FETÖ'nün kuyruğuna en güçlü olduğu dönemde ben bastım. 7 Haziran seçimleri ile 1 Kasım arasında FETÖ çok güçlüydü. 10 Haziran'da meclis kararı alarak FETÖ'nün yurduna el koydum. Çünkü HDP'ye oy vermişlerdi, ihanet etmişlerdi." dedi.

FETÖ'nün yurduna el koyduktan sonra ilçede işlenen bir cinayetten dolayı çok zorlu bir süreç yaşadığını ifade eden Hayla, "Ağır cezalarda yargılandım, yapayalnız bırakıldım, ötekileştirildim. Partiden istifamı istediler, o zaman benden aldıkları dilekçeyi işleme koymadılar. O günlerde böyle bir yalnızlık yaşamama rağmen davama, partime, teşkilatıma küsmedim. Ama bugün gelinen nokta, beni çok üzüyor. Artık Denizli'deki yapılanlara, Denizli'de olup bitenlere kör sağır, dilsiz kalamayız. Ben Denizli'de siyasetin tam olarak işlediğine inanmıyorum. Denizli'nin layıkıyla hak ettiğini aldığına inanmıyorum." ifadelerini kullandı.

Denizli'nin sola kaydırıldığını öne süren Hayla, "Denizli, CHP'nin çok güçlü olduğu bir il değil. Ama özellikle sanki solculaştırılıyor. O yüzden bir tepki vermek istedim, tepkimi dile getirmek istedim. Eğer bir kelle gerekiyorsa o da benim kellem olsun dedim." diye konuştu.

Belediye ile alakalı işlerde kendisinin yalnız bırakıldığı ileri süren Hayla, istifa dilekçesini bayramdan sonra Genel Merkeze kendisinin vereceğini, "başka bir partiye geçmeyi düşünmediğini, yola çıktığı insanları satmayacağını, bağımsız olarak" devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.