Başbakan Yıldırım: PKK'nın mağaralarını birer birer başlarına geçiriyoruz...

Başbakan Yıldırım: PKK'nın mağaralarını birer birer başlarına geçiriyoruz...
Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleye yönelik çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Başbakan Yıldırım, "PKK'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadeleye dikkat çekerek, "PKK'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İzmir Valiliği, şehit aileleri ile gaziler içini iftar verdi. Başbakan Binali Yıldırım da, şehit aileleri ve gazilerle yemekte bir araya geldi. Başbakan Binali Yıldırım'ın masasında, hemen yanında ise Tunceli'de düşen helikopterde şehit olan pilot komiser Abdullah Ortanca'nın babası Recep Ortanca ile annesi Sadet Ortanca, diğer yanında da, El Bab operasyonunda şehit olan astsubay Furkan Yavaş'ın babası Sırrı Yavaş ile annesi Zeynep Yavaş oturdu. Masada ayrıca Cizre'de PKK saldırısında gazi olan Yener Sanmaz, eşi Şükran Hiçsanmaz, İzmir Valisi Erol Ayyıldız, eşi Dilek Didem Ayyıldız ile şehit ve gazi derneklerinin yöneticileri de yeraldı. Kuran tilavetinin ardından ezanın okunmasıyla birlikte iftar yapıldı.

İftardan sonra İzmir Valisi Erol Ayyıldız ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, konuştu.

'GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ'

Son olarak kürsüye çıkan Başbakan Binali Yıldırım, "Siz şehit aileleri, sabrında metanetinde en büyüğünü yaşıyorsunuz. Sizler, bize aziz şehitlerimizin yadigarısınız" dedi. Türkiye'yi terörden arındırmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Tabi şehitlerimiz oluyor, milletçe canımız da yanıyor. Şehitlerimize Allahtan bir kez daha minnet duyurum. Bağımsızlığı bütünlüğü için hayatını seve seve veren askeri, polisi, korucuyu bütün güvenlik güçlerimize Allahtan rahmet diliyorum. Şehit aileleri, sizin derdinizde dertlenmek her zamana yanınızda olmak birinci görevimiz. Ateş düştüğü yeri yakar ama, bilin ki sizin evinize düşen ateş, Türkiye'de her eve de düşmüştür" dedi.

İzmir Marşı'nın, "İzmir'in dağlarında oturdum kaldım. Şehit olanları deftere yazdım. Öksüz yavruları bağrıma bastım. Kader böyleymiş garip anam. Canım feda olsun güzel vatana' dizelerini de okuyan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu kadir bilen millet öksüz yavruları bağrına basmayı bilmiştir. Her türlü düşman Türk analarından korkusun. Türk anaları 'ya şehit olacaksın ya gazi' diyerek kınalar yakarak evlatlarını uğurladıkları sürece bir ömür dimdik durur. Terör örgütü alçaklar, şunu bilsin ki; siz ne kadar kalleş olursanız, biz o kadar kardeş olacağız. Siz hain oldukça, bizler daha çok kahramanlar çıkartacağız. Nice destanlar yazan bir milletin evladıyız. Kahramanlarımızı çok iyi bileceğiz onları unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Kurtuluş savaşı kahramanlarından Yüzbaşı Şerafettin'in yaralı olarak İzmir hükümet konağına Türk bayrağı asmasını ve sonrasındaki vatan sevgisini anlatan Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi Urla'da darbecilerle polis arasında yaşanan olayı da anlattı. Başbakan Binali Yıldırım, şöyle konuştu:

"Yıl 2016, 15 Temmuz gecesi yine İzmir'de bir destan daha yazıldı. FETÖ darbe girişiminde, Urla İlçesi'ndeki Menteş kampına getirilen, darbe girişimi yapıldığı zaman İzmir valiliğini kuşatmak için şehir merkezine getirilmek istenen 400 harp okulu öğrencisini taşıyan kafile polis tarafında durdurulur. Bu harp okulunun başındaki darbeciye asıl ağır darbeyi indiren bir genç komiserdir. Bugün de aramızda olan o genç komiser, Urla İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapar. Darbecileri durdurur Bekir komiser, onların geçişine izini vermez. Yıllar geçse de milli şuur asla kaybolmaz. Dimdik ayakta durur. Ne zaman lazım olursa alçaklara gereken cevabı verir. Şu anda darbeyi planlayan askerlerin verdiği ifadeyi görüyorsunuz. İşi nasılda sulandırmaya çalışıyorlar. Şehit yakınlarının gözlerinin içine baka baka yalan söylüyorlar. İstedikleri kadar çırpınsınlar, yalan söylesinler. Mutlaka hukuk içerisinde en ağır cezayı almaktan asla kurtulamayacaklar."

'15 TEMMUZ SONRASINDA KONUŞANLAR, ŞİMDİ UTANIYORLAR'

15 Temmuz sonrasında ekonomik değerlendirmelerde bulunanlara da tepki gösteren Başbakan Binali Yıldırım, "15 Temmuz'dan sonra Türkiye iflah olmaz ekonomisi çöker' diyenler şimdi bu söylediklerinden utanıyorlar. 16 Temmuz'da acele not düşürenler şimdi büyüme tahminlerini arttırmaya başladılar. Darbe belasını savan, terön örgütleriyle amansız mücadele eden ateş çemberi içersinde Türkiye bütü olumsuzu şartlara rağmen 2017 yılının ilk 4 ayında yüzde 5 büyümeyi başardı. Bu gerçekten büyük başarıdır. Büyümede Türkiye Çin ve Hindistan'dan sonra dünyada 3'üncü sırada yer almıştır. İstihdam seferberliğinde önemli netice aldık. İşsizlik rakamı yüzde 1 oranında düştü. 5 ayda ilave iş bulanların sayısı 1 milyon 200 bin yükselmiştir. Hiç kimse merak etmesin, Türkiye'nin yarınları bu gününden çok daha iyi olacaktır" diye konuştu.

Dünyada aynı anda en az 4 terör örgütüyle mücadele eden başka bir ülke olmadığını da anlatan Başbakan Binali Yıldırım, "Dünyadan da bu kararlı mücadelemize amasız, fakatsız yardımı bekliyoruz. Senin töröristin benimki iyi anlayışını asla kabul etmiyoruz. Bugünlerde moda oldu. İslamcı terörist. Bu düpedüz islam düşmanlığıdır, Müslümanlık düşmanlığıdır. Teröristin dini kitabı mezhebi olmaz. Terörist sadece insanları öldüren bir makinadır" dedi.

'TÜRKİYE TERÖRDEN KURTULACAK'

Terörle ülke içinde ve dışında mücadele verdiklerini de söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "PKK'nın sığınakları haline gelen mağaraları birer birer başlarına geçiriyoruz. En büyük maddi desteği aldıkları uyuşturucu trafiğine de art arta darbe indiriyoruz. Mücadele artık sonuç verecek. Türkiye terörden kurtulacak. Hedefimiz terörü Türkiye'nin gündeminin en alt sıralarına indirmek, daha fazla üretim yatırım konuşmaktır. Tek bir gencimize uyuşturucu satılmayana kadar bu mücadelemiz kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucuya karşı önemli başarılar elde ettiğini de ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Gençlerime musallat olana bu uyuşturucu tacirlerine karşı büyük mücadele başlatıyoruz. Ülkemizin geleceğini karatmaya çalışan bu şer odaklarından memleketimizi kurtaracağız" dedi.

FETHİ SEKİN'İ ANDI

İzmirlilerin Türkiye Cumhuriyeti'nin her köşesinde olduğu şehitlerinin emanetine hatırasına sahip çıktığını da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, "Bunun en güzele örneğini göstermiştir. Hatırlayın, yakın zamanda canı pahasına şehrin insanlarını korumak için polis memurumuz Fethi Sekin ne yaptı? Kendisini kurşunlara siper etti. Canıyla bedele ödedi alçaklara da gerekli bedeli ödetti. İzmir halkına da onun bu vefasını unutmadı ve görümleş bir katılımla sağanak altında yağan yağmura rağmen binlerce, on binlerce İzmirli cenazesine katılarak gereken vefayı göstermiştir. İzmirli işte böyledir. Vatan denince, millet denince bir araya gelir ve ülkesine milletine vefasını gösterir. Şehit kadar şehidin emanetlerine sahip çıkmasını her zaman bilmiştir" dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.