“MHP durup dururken niye atarlanıyor?”

“MHP durup dururken niye atarlanıyor?”
Yeni Şafak yazarı Faruk Aksoy, MHP’nin durup dururken AK Parti’ye atarlanmasına tepki gösterdi.

Yeni Şafak yazarı Faruk Aksoy, MHP’nin durup dururken AK Parti’ye atarlandığını belirterek “AK Parti, her olayda, ‘laik ve demokratik cumhuriyetin’ muhafazası konusunda, MHP’ye hesap vermek, MHP’nin şüphelerini gidermek zorunda değil ki…” dedi.

1-124.gifFaruk Aksoy, “MHP durup dururken niye atarlanıyor?” başlıklı yazısında, AK Parti iktidarlarıyla Türkiye’nin nereden nereye geldiğini anlattıktan sonra, konuyu MHP’nin duruşuna getirdi.

“Dış darbelere, tehditlere karşı MHP’nin duruşunu, desteğini övdük, iktidar olmasa da muhalefet partisinin ülkeye ne kadar faydalı olabileceğini yazdık, çizdik, anlattık” diyen Faruk Aksoy, “fakat” deyip şöyle devam etti:

“15 Temmuz’dan bu yana, özellikle de 16 Nisan referandumundaki desteğinden sonra, MHP’nin daha vakur, daha mütevazı, daha sakin olması gerekir.

Birisi çıkıyor, eyalet sisteminden bahsediyor, atıp tutuyor, MHP, AK Parti’yi tefe koyuyor; birisi çıkıyor, yeni bir devletten bahsediyor, MHP, AK Parti’yi, yaylım ateşine tutuyor, bu böyle olmaz ki…

AK Parti, her olayda, “laik ve demokratik cumhuriyetin” muhafazası konusunda, MHP’ye hesap vermek, MHP’nin şüphelerini gidermek zorunda değil ki…

Daha nasıl söylenecek “tek devlet, tek vatan, tek bayrak, tek millet” hassasiyeti?

Bugün, MHP grubunda ne konuşuluyorsa, üç aşağı beş yukarı AK Parti grubunda da o konuşuluyor, şüpheye, endişeye mahal yok, herkes rahat olsun.

Kuzey Irak’ta, referandum kararı alındı, Tayyip Erdoğan, kıyameti kopardı, Suriye Türkmenleri yerlerinden yurtlarından edildi, Tayyip Erdoğan, harekat emri verdi, PKK, şehir işgallerine yeltendi, Özel Harekat, teröristlere dünyayı dar etti.

AK Parti, Türkiye’nin teminatıdır, Türkiye’dir, Tayyip Erdoğan da, o partinin genel başkanı olarak bu ülkenin seçilmiş Cumhurbaşkanı'dır.

Demem odur ki,

Hiçbir partinin, hiçbir partiye ayar verme yetkisi de yoktur, hakkı da yoktur, mesele Türkiye meselesidir ve bu ülke tarihinin en parlak günlerini de AK Parti döneminde yaşamıştır.

Anlaştık…”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum