Tavuk yetiştiricilerinden Banvit'e tehdit

Tavuk yetiştiricilerinden Banvit'e tehdit
Türk tavuk üreticileri, Banvit`in talepleri karşılamaması durumunda şirket için tavuk üretimine son verecek.

Kanatlı Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı Abdullah Koç, Bloomberg'e yaptığı açıklamada, Türkiye'deki tavuk üreticilerinin, BanvitBandırma'nın 30 Ağustos'a kadar üreticilerin taleplerini yerine getirmemesi durumunda, şirket için tavuk yetiştirmeyi durduracağını söyledi. 

Koç, "Diğer şirketler birkaç ay önce fiyatları yüzde 15 artırırken Banvit artırmadı. Banvit, bizden zaman istedi ve hala bir sonuca ulaşılamadı" dedi ve "Şu anki fiyatlar, her tavuğun yüzde 20'lik bir zarar ile üretildiği anlamına geliyor" diye konuştu. 

Banvit'in günlük yaklaşık 500,000 piliç ürettiğini ve bütün üretimi onların yaptığını söyleyen Koç, "Banvit, biz olmadan üretimi durdurmak zorunda" ifadesini kullandı. 

Yetiştiricilerin yüzde 90'ının bankalara borçlu olduğunu dile getiren Kanatlı Hayvan Üreticileri Derneği Başkanı, "Devlet, kümes hayvanı yetiştiricilerine ilişkin düzenlemeye gitmezse üretimi ülke çapında durduracağız" dedi. 

Rekabet Kurumu, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada Banvit'in de bulunduğu piliç eti üretiminde faaliyet gösteren 19 şirket ile BESDBD hakkında soruşturma açılmasına karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.