WhatsApp kullanımını yasakladılar!

WhatsApp kullanımını yasakladılar!
Çin hükümeti, dünyanın en büyük mesajlaşma uygulaması WhatsApp’a erişimi engelledi. Facebook, Twitter, Instagram ve bazı Google servisleri de Çin’de erişime kapalı durumda.

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Çin hükümeti tarafından engellendi. WhatsApp dışında Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal ağların kapatıldığı ülkede Google’ın bazı servisleri de çalışmıyor. WhatsApp’a bir dönem görüntülü görüşme ve bazı özelliklerin kullanılması yasaklanmıştı. Bugün itibariyle tamamen WhatsApp kullanımı yasaklandı.

WhatsApp’a erişim engeli kapsamında standart metin mesajları da dahil olmak üzere tüm özellikler devre dışı bırakıldı. Çin hükümetinin WhatsApp’ı engellemesi çok şaşırılacak bir olay değil. Çünkü WhatsApp şifrelenmiş mesajlaşma özelliği nedeni ile kullanıcıların konuşmalarının takip edilmesini neredeyse imkansız hale getiriyor.

Erişim engeli sonrasında çoğu kullanıcı Çin'in en popüler mesajlaşma uygulamalarından olan WeChat’e geçiş yapmak zorunda kaldı. WeChat geçtiğimiz günlerde gizlilik ayarlarıyla ilgili bir değişiklik yaptığını ve istenildiği taktirde bilgilerin bir çoğunu Çin hükümeti ile paylaşacağını açıklamıştı.

Çin hükümetinin Facebook ve Instagram’dan sonra Facebook’a ait olan WhatsApp’ı da engellemesi üzerine Facebook cephesinden bir açıklama yapılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.