Erdoğan'dan AB'ye çağrı: Almayacaksınız söyleyin..

Erdoğan'dan AB'ye çağrı: Almayacaksınız söyleyin..
Cumhurbaşkanı Erdoğan Polonya'da AB'ye seslenerek, "Almayacaksanız söyleyin, bilelim. Minderden kaçan biz olmayacağız.onların kararını bekliyoruz" dedi.

Resmi ziyaret için Polonya'ya giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan basın toplantısında yaptığı konuşmada AB'yi Türkiye'ye karşı takındığı iki yüzlü tavır için eleştirdi.

AB'YE SERT ÇIKTI: ALMAYACAKSINIZ SÖYLEYİN....

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Bizim Polonya'yla NATO içerisindeki ülkeler olarak dayanışmamız önem arz ediyor. Avrupa Birliği'nde Polonya bulunuyor, biz de AB'ye sokulmuyoruz. Polonya bizi destekliyor fakat 1963'ten bu yana Türkiye AB'ye alınmıyor. Şöyle fasılları masaya yatırdığımız zaman, 15 fasıl vardı, daha sonra bunları 35'e çıkardılar. Bunun sebebi Türkiye'nin buraya girmesi mümkün olmasın. Ben de diyorum ki, almayacaksanız söyleyin, bilelim. Minderden kaçan biz olmayacağız, onların kararını bekliyoruz" 

3,5 MİLYON MÜLTECİ AĞIRLIYORUZ

Biz şu anda Suriye ve Irak'tan 3.5 milyona yakın mülteciyi ülkemizde ağırlıyoruz. Şu ana kadar 30 milyar doların üzerinde harcama yaptık. AB'den aldığımız son destek rakamı, 885 milyon euro. Bize 2016'da 3+3 milyar avro vereceklerdi. "

POLONYA CUMHURBAŞKANI'NDAN TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda konuşmasında Türkiye'ye teşkkür ederek, şu ifadeleri kullandı.

"Osmanlı İmparatorluğu, hiçbir zaman Polonya'nın parçalanmasını kabul etmemiştir. Padişahın törende Lehistan'dan bir elçi geldi mi diye sorması anlatılır. Her zaman Polonya'dan gelecek bir elçi bekleniyordu. Polonya milletinin hatırladığı ikinci jest ise Polonya Parlamento binasının anahtarı Osmanlı Padişahında bulunuyordu. 120 sene boyunca Polonya bölündü, parçalandı ama Türkiye hiçbir zaman bunu kabul etmemiştir15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili uzun uzun konuştuk. Türkiye ile AB'nin her zaman aynı istikamette olduğuna inanıyorum. Türkiye uzun süredir müzakerelere katılıyor. Bu istikamette Türkiye çok çaba sarfetti. Türkiye, AB'nin çok önemli bir partneridir, bunu kimseye açıklamak zorunda değilim. Türkiye'ye karşı büyük teşekkürlerimiz oldu, mülteci krizindeki katkılarından dolayı."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.