Mahkeme "dikey" yapıyı durdurdu

Mahkeme "dikey" yapıyı durdurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da sık sık karşı olduğunu dile getirdiği dikey yapılaşmaya yargı da set çekti.

Darüşşafaka Cemiyeti'nin Koşuyolu'ndaki arazisi için planlanan 80 metrelik otel inşaatı durduruldu.

İstanbul 11. İdare Mahkemesi, Koşuyolu'nda yapılması öngörülen otel inşaatı konusunda durdurma kararı verirken, inşaat için verilen ruhsatları ve imar planlarını tümüyle gözden geçirdi. 8 Kasım 2017 tarihli karar, taraflara hafta başında tebliğ edildi.

Soyak Gökyüzü Konutları tarafından açılan davada, davalı tarafı Avukat İbrahim Koyuncu temsil etti. Söz konusu araziye, Taşyapı tarafından inşaat yapılmak isteniyordu. 

Mahkemenin kararındaki, "İmar planı insan, toplum, çevre ilişkilerinde ikişi ve aile mutluluğu ile toplum hayatını yakından etkileyen fiziksel çevreyi, sağlıklı bir yapıya kavuşturmayı, yatırımların yer seçimlerini ve gelişme eğilimlerini yönlendirmek ve toprağın koruma kullanma dengesini en rasyonel biçimde hazırlamak amacıyla hazırlanır" ifadesi dikkat çekti. 

Kararda "araziye yapılmak istenen otelin nazım ve imar planları arasında uyumsuzluklar bulunduğu, arazi yakınındaki birinci derecede SİT alanının dikkate alınmadığı, gerekli imar planı yapılmadan imar durumu düzenlemesi yapılmasının olumsuz örnek oluşturacağı" da belirtildi.

Mahkeme, otel inşaatına ilişkini imar planı değişikliklerini de iptal etti. 

Otel inşaatı, bölge halkı tarafından da da sık sık protesto edilmişti. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.