'Sen paranı tahsil et ülkeyi ben yönetirim'

'Sen paranı tahsil et ülkeyi ben yönetirim'
Cumhurbaşkanı Erdoğan: IMF’nin başındaki zat ile konuşuyoruz. Dedim ki: Sen Türkiye’yi mi yöneteceksin? Sen paranı takip et, Türkiye’de siyaset bana ait. Türkiye’yi ben yönetirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün AK Parti Karaman İl Teşkilatı 6. Olağan Kongresi'ne katıldı. Konuşmasında ekonomiye dair mesajlar da veren Erdoğan, şunları kaydetti:

HORTUMLARI KESMEK DEMEK

Bu ülkede millete hizmet etmek yıllardır milletin kaynaklarıyla kendilerine saadet zinciri kuranlara dur demektir. Türkiye'yi büyütmek, iddia ve vizyon sahibi bir ülke yapmak, senelerdir bu ülkenin kaynaklarının sömürenlerin hortumlarını kesmek demek.

Bu hortumları kestiğiniz an elbette birilerinin ayağına basıyorsunuz. Milli ve bağımsız politikalar izlediğiniz zaman senelerdir size emir kipiyle 'yat', 'kalk', 'otur' diyenlere siz 'haddini bil' dediğiniz için rahatsız oluyorlar.

 TÜRKİYE'Yİ BEN YÖNETİRİM

15 sene önce yola çıktığımızda IMF'ye borcumuz 23.5 milyar dolardı. Davos'ta toplantıdayız, son toplantım benim Davos'ta ve o gün IMF'nin başındaki zat konuşuyoruz. Dedim ki 'Sen Türkiye'yi mi yöneteceksin, Türkiye'ye verdiğin parayı mı tahsil edeceksin. Biz sana borcumuzu zamanında ödüyor muyuz? Ödüyoruz. Sen paranı takip et, Türkiye'de siyaset bana ait. Türkiye'yi ben yönetirim.

YİNE 136'YI BULACAĞIZ

IMF başındaki memur gitti, ama biz yerimizdeyiz. Sene 2013, IMF'ye borç bitti. 27.5 milyar dolar Merkez Bankası rezervi vardı, o da şimdi 120 civarında dolaşıyor. Yine 136'ya çıkacak.

2020'DE HAVALİMANI MÜJDESİ

Karaman'da 1 milyar 259 milyon liralık yatırımla inşa edilen 170 eserin toplu açılış töreninde de konuşan Erdoğan, bir müjde de verdi: "Konya'ya uçakla indiğimiz gibi inşallah Karamanımıza da uçakla ineceğiz. Şehrimize yıllık 2 mn yolcu kapasiteli havalimanı şu anda ihale sürecinde. Bu havalimanını 160 milyon liralık yatırımla tamamlayıp, inşallah 2020'de hizmete açmayı planlıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.