Balkanlarda bir ilk, 5 millet bir arada

Balkanlarda bir ilk, 5 millet bir arada
Kosova'da düzenlenen organizasyon ile Türk, Arnavut, Boşnak, Rom ve Goralı şairler bir araya geldi.

Priştine Yunus Emre Enstitüsü, Kosova Türk Yazarlar Derneği, Kosova Yazarlar Birliği, Kosova PEN Yazarlar Merkezi ve Priştine Belediyesi Kültür Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği organizasyon ile Türk, Arnavut, Boşnak, Rom ve Goralı şairler bir araya geldi. Balkan Coğrafyasında bir ilki gerçekleştiren programda şairler şiirlerini okudu, barışa ve kardeşliğe dair konuşmalar yapıldı. 
 

BALKANLARDA BİR İLK

Etkinliğin protokol ve selamlama konuşmalarını ev sahipleri Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Kosova Türk Yazarlar Derneği Başkanı Zeynel Beksaç, Kosova Yazarlar Birliği Başkanı ve Millletvekili Flora Brovina, Priştine Belediyesi Kültür Müdürlüğü Müdürü Besart Vllahinja yaptı. Şiir akşamına özellikle Kosova’da sanat hayatına devam eden Türk, Arnavut, Boşnak, Rom ve Goralı şairlerin yanı sıra Makedonya ve Türkiye’den konuk davetliler de katıldı. Gecede bir konuşma yapan Priştine Yunus Emre Enstitüsü Müdürü Dr. Mehmet Ülker, Enstitü olarak Balkan Coğrafyasında dostluğu geliştirmek ve kültürel alışverişini artırmak için çalıştıklarını ifade etti. Kosova Yazarlar Birliği Başkanı ve Millletvekili Flora Brovina da yaptığı değerlendirmede etnik çatışmaların merkezindeki Balkanlarda ilk defa herkesi bir araya getiren program nedeniyle Yunus Emre Enstitüsüne teşekkür etti.

ÜNLÜ SANATÇILAR VE ŞAİRLER KATILIM SAĞLADI

Geceye iştirak eden şair ve yazarlar arasında Arlinda Baftiu, Edis Galjushi, Enver Baki, Ethem Baymak, Ejonë Hasani, Fehmija Murati, Flora Brovina, Hüsrev Emin, İbrahim Arslan, İbrahim Berisha, İlire Zajmi, İskender Muzbeg, Leyla Şerif Emin, Maida Rahte, Mehmet Arif, Miftar Adžemi, Mustafa Balje, Musa Bushrani, Rifadije Paloja, Seyhan Yakupi, Sümeyra Canolari, Dr. Taner Güçlütürk, Zeynel Beksaç VE Aşık Derviş Ekim vardı. Aynıca etkinliğe davet edilen Arif Bozacı, Basri Qapriqi, Qëndresa Sadrijaj, Gazmend Salijević, Gentiana Muhaxhiri, Ibrahim Berisha, Sali Bashota ve Medadin Liman’in de şiirleri de sunucu ve tiyatro sanatçıları Yunus Şimşek, Gloriosa Dobra ve Edis Galuşi’nin profesyonel icrasıyla edebiyat severlerle paylaşıldı.

Edis Galuşi’nin Türkçe, Arnavutça, Boşnakça ve Romca icra ettiği şarkılar eşliğinde renklenen gecede katılımcı şair-yazarların onuruna ikram verildi, günün nişanesi olarak takdirnameler dağıtıldı. Şairler sanat diliyle Priştine’den dünyaya barışa, kardeşliğe, güzelliğe davette bulunarak, bu unutulmaz gecede edebi dayanışmanın en güzel örneğini sergilediler. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.