Aile Bakanı Kaya'dan 'İyi hal indirimi' açıklaması

Aile Bakanı Kaya'dan 'İyi hal indirimi' açıklaması
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya,yargılama dönemindeki "iyi hal uygulaması" konusunda Adalet Bakanı ile görüştüğünü aktardı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan  Kaya, Bakanlıkta, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir  araya geldiği basın mensuplarının sorularını yanıtladı. "Bazı meslek gruplarında artan cinsel istismarların önlenmesi için  bakanlıkların bir araya gelip çalışma yapacağı söylenmişti. Bu çalışma başladı  mı?" sorusu üzerine Kaya, özellikle çocuklarla ilgili bazı meslek gruplarında  dünyada uygulanan bir sistem olduğunu söyledi.

 Çocuklara yönelik hizmet veren iş gruplarında bu hizmeti veren  kişilerin sicil kayıtlarının takibinin yapıldığı bir sistem bulunduğunu ifade  eden Kaya, "Çocuklarla ilgili tüm meslek gruplarında sicil kaydı tutulması ve  bunun düzenli periyodik olarak istenmesi... Bugün dünyanın birçok ülkesinde bu  şekilde yapılıyor. Bu konuda bir çalışma yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

  Bakan Kaya, yargılama dönemindeki "iyi hal uygulaması" konusunda  Adalet Bakanı ile görüştüğünü aktardı. Kendisine bunun kanunen  düzeltilebileceğinin söylendiğini ifade eden Kaya, "İyi hal indirimi denen şeyin,  özellikle bazı davalarda ismen böyle geçse de uygulanması bizim açımızdan da  kabul edilemez bir durum. Bununla ilgili de çalışma yürütüyoruz." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.