Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakan Fidan'a verdiği talimatı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Hakan Fidan'a verdiği talimatı açıkladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Şubat'ta yaşanan MİT krizinde Hakan Fidan'a verdiği talimatı ilk kez bugün muhtarlar toplantısında açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 43. Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu. MİT Müteşarı Hakan Fidan'a verdiği talimatı anlatan Erdoğan, "Eğer MİT Müsteşarı ifadeyi verseydi ve tutuklansaydı, arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum ama kendisine söyledim, kendisine 'Kesinlikle gitmeyeceksin' dedim. 'Yardımcılarını da göndermeyeceksin' dedim. açıklamasında bulundu.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;

"1980 darbesinde ne diyorlardı? Bir sağdan bir soldan diyerek asılan gençlerin, ülkemizin tüketilen imkanlarını sormak hamd olsun bize nasip oldu. Benzer bir kaos dönemini 1990’lı yıllarda da yaşadık. 28 Şubat cuntacılarının kurdukları tuzakları milletimizle birlikte birer birer bozduk. Ama yaşanan siyasi ekonomik anaforların ülkemize maliyeti de çok oldu. Türkiye’yi bugünlere getirdik. Geçtiğimiz 15 yıla baktığımız zaman bu dönem aslında kolay geçmedi. İktidarımızın ilk yıllarında vesayet güçlerinin akıl ve izan dışı o kadar çok saldırısına kumpasına maruz kaldık ki inanın tahammülü bile çok zordu. Ama sabrettik, dayandık ve rabbim de bizlere yardımını gönderdi. İşte şimdi sizlerle bir aradayız. Siz kimsiniz? Siz milletin tek tek, cumhurun evindeki temsilcilerisiniz.

videogaleri.gif

MİT MÜSTEŞARINA VERDİĞİ TALİMATI AÇIKLADI

Hep bana şunu söylediler: “Biz buralara selam veremezdik.” Türkiye tarihinin en büyük yatırım hamlesine girmişken, bir anda kendimizi yoğun bir saldırı dalgasının içinde bulunduk. MİT müsteşarının ifadeye çağırılması, eğer ifadeyi verseydi, tutuklansaydı, arkasından hedefin kim olduğunu gayet iyi biliyorum. Ama kendisine söylediğim, “Kesinlikle gitmeyeceksin” dedim. “Yardımcılarını da göndermeyeceksin” dedim. Polis gelir de seni almak isterse, “güvenlikçilere talimat var, içeri almayacaklar” dedim. Kiminle verdik bu mücadeleyi? İşte o günün FETÖ yargısıyla verdik. Zira bakıyorsunuz emniyetin içinde FETÖ’nün de kendi temsilcileri vardı. Onlarla teslim almaya gitmek istiyordu. Müsteşarı teslim alacak, arkasından sıra hedefleri büyük ya… Oraya gelecekti."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.