Saç Ekim Yöntemleri

Saç Ekim Yöntemleri
İlerleyen yaşa, maruz kalınan strese, genetik yatkınlıklara ve çevresel faktörlere bağlı olarak hem kadınların hem de erkeklerin saçları zaman içerisinde zayıflamaya başlar.

Önlem alındığı takdirde bir nebze geri döndürülebilen saç dökülmesi problemi uzun vadede kişilerin özgüvenlerini azaltan ve rahatsızlık duydukları bir sorun haline gelmektedir. Saç dökülmesi problemi yaşayanların dermatologlara giderek saçlarının dökülmesine neden olan faktörleri açığa çıkarmaları gerekir. Yaşadıkları sorun geçici değilse ve her geçen gün saçları seyrekleşmeye başlıyorsa saç ekimi yöntemleri ve mezoterapi tedavisine başvurarak hızlı ve kesin çözümler alabilirler. Bu yazımızda saç mezoterapisi tedavisi, FUT ve FUE saç ekimi yöntemleri ile ilgili bilgi aktaracağız.

 

FUT Saç Ekim Yöntemi

 

Hastaya lokal anestezi verilerek gerçekleştirilen FUT saç ekim yöntemi uzun zamandır kullanılan ve saç dökülmesi yaşayan hastaların sorunlarına kesin çözüm sunan cerrahi saç ekim yöntemi olarak tanımlanabilir. FUT saç ekimi işlemi sırasında genetik olarak saç dökülmesi görülmeyen kulak arkası ve ense bölgelerinden ince şeritler halinde saçlı deriler kesilir. Bu şeritlerin yerleştirilmesi için saçsız bölgelerde cerrahlar tarafından oluklar açılır ve saç şeritlerinden elde edilen greftler bu oluklara yerleştirilir. FUT saç ekim tekniğinde saç ekimi toplu olarak gerçekleştirilir. Bu nedenle saçsız bölgesi geniş olan kişilerde en hızlı tamamlanan saç ekim yöntemi olduğu bilinmektedir.

 

FUT saç ekim seanslarının başarısını uzmanların becerisi, deneyimi ve aynı zamanda hastanın yaşı ve saç derisinin sağlığı gibi faktörler etkiler. FUT tekniği ile saç ekimi yapılmadan önce her hasta kendine özgü faktörler esasında değerlendirilir ve operasyon tamamen hastanın ihtiyaçlarına göre organize edilir. FUT tekniğindeki son gelişmelerle birlikte hastalar doğal bir görünüme kavuşurlar, yara izleri minimal olur ve seans sonrası bakımlar ihmal edilmediği takdirde hızlı bir şekilde iyileşebilirler.

 

FUE Saç Ekim Yöntemi

 

Hem kadınlara hem de erkeklere uygulanabilen ve sadece en kaliteli greftlerin ekilmesi sebebiyle %90’ın üzerinde başarı oranına sahip olan saç ekim yöntemine FUE saç ekim yöntemi denir. FUT tekniğine göre daha yakın zamanda uygulanmaya başlayan FUE saç ekimi yöntemi ile yüksek oranda başarı elde edilmektedir. Sağlıklı saçların olduğu donör bölgelerden alınan greftler uzmanlar tarafından ciddi bir şekilde planlanır. Hastanın operasyon sonrası görünümünün doğal olması ve sağlıklı saçların bulunduğu kısımlarda seyrelme oluşmaması için greftler başın farklı kısımlarından toplanır. Toplanan greftlerin kalınlığı ve derinliği saçsız bölgede açılacak olukların da boyutunu değiştirebilir. Greftlere uygun açılarla kanal açılması hastanın görünümünün doğallığı üzerinde etkili olacaktır. İşlem sırasında kanama çok az olur ya da hiç olmaz. İyileşme süresi kesiler minimal olduğu için oldukça hızlıdır. Greftler teker teker ekildiği için seans sayıları uzun sürse de elde edilen sonuçlar FUE saç ekim yönteminde oldukça tatmin edicidir.

Saç ekimi öncesi ve sonrasında dikkat etmeniz gereken konular hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

 

FUE saç ekim tekniği uygulanmadan önce sağlıklı saç köklerinin belirlenmesi için saçların kısaltılması gerekmektedir. Seanslar sonrası iyileşme süreci tamamlandığında hastada iz oluşumu görülmez. Tek seansta yaklaşık 3000 – 5000 greftin ekimi yapılabilir. FUE saç ekim tekniğinin en büyük avantajlarından biri yaralı dokularda dahi ekilen saçların çıkmasıdır.

 

Saç Mezoterapisi

 

Saç mezoterapisi canlılığını kaybeden, zayıflayan ve zaman içerisinde dökülmeye başlayan saçların sağlıklı hale getirilmesi amacıyla saç derisine vitamin ve minerallerin enjekte edildiği tedavi yöntemi olarak tanımlanabilir. Saç mezoterapisi kimi zaman saç ekim prosedürlerine duyulan gereksinimleri azaltır ya da saç ekim prosedürlerinden sonra uygulandığında alınan sonuçların verimliliğini yükseltir.

 

Cerrahi bir yöntem olmadığı için kişi günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir ve herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Kişinin saç dökülme nedeni doğru tespit edilmeden uygulanan saç mezoterapisi tedavisinin başarılı olması ihtimali yok denecek kadar azdır. Saçları cansızlaşmaya başlayan ve bunu fark eden kişilerin zaman kaybetmeden dermatologlara gitmesi gerekir. Zamanında uygulanan saç mezoterapi tedavisinin ileri boyutta saç dökülme problemlerinin önüne geçebileceği unutulmamalıdır. Saç mezoterapisi sonrasında hastaların saç derisi canlanır, saçları parlar, saç telleri güçlenir, saçlarının kalitesi artar ve kişinin görünümünde ayırt edici farklılıklar meydana gelir. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.