Kapatılması için Yargıtay'a başvurdular

Kapatılması için Yargıtay'a başvurdular
Vatan Partisi tarafından HDP'nin "devletin bağımsızlığı, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğüne aykırı faaliyetlerin odağı haline geldiği" gerekçesiyle kapatılması için Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvuruda bulunuldu.

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem HDP'nin kapatılması istemiyle Yargıtay'a başvurdu.Senem, başvuru öncesi yaptığı açıklamada, HDP'nin, 11 Şubat 2018'deki 3. Olağan  Büyük Kongresi'nde eski Eş Genel Başkan Serpil Kemalbay, Divan Başkanı Sırrı  Süreyya Önder ve kongrede Eş Genel Başkan seçilen Pervin Buldan'ın Afrin  harekatını eleştiren, Afrin'deki PKK-PYD'yi öven açıklamalar yaptığını söyledi. Senem, ayrıca kongrede terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın  posterlerinin yer aldığını, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, bu densiz,  gayrimeşru tavırlar dolayısıyla HDP yöneticileri hakkında soruşturma açtığını  anımsattı.

Bu başvurunun önemli ancak yeterli olmadığını ifade eden Senem,  şunları kaydetti: "Türkiye siyasi hayatında, Türk devletinin bağımsızlığı, toprak  bütünlüğü için yürütülen mücadeleye karşı duran, onu arkadan harçerleyen, Türkiye  düşmanlarını öven bir siyasi parti meşru değildir, gayrimeşrudur. O partinin  hemen kapatılması icap eder. Bunu yapacak olan makam Yargıtay Cumhuriyet  Başsavcılığıdır. Başsavcılığı görevini yapmaya davet ediyoruz. Bu iş artık  sürüncemede bırakılamaz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.